Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι εργοπατερικές συντάξεις και η απύθμενη υποκρισία


Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
 Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Σάλο και κοπετός ξέσπασε από τη φοβερή... αποκάλυψη ότι οι συνδικαλιστές-εργατοπατέρες παίρνουν παράλληλη σύνταξη για τους «αγώνες» τους!
Παριστάνουν οι πάντες ότι τάχα δεν γνωρίζουν την πολιτική και κοινωνική χυδαιό­τητα.
Χρόνια και χρόνια, κόμματα, κομματάρχες, δημοσιογράφοι και κάθε λογής προπαγαν­διστές πύργωσαν το πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο έκανε μετάσταση και στους κόλπους του εργατικού εργατοπατερισμού.
Έτσι πυργώθηκε και το καθεστώς των συνδικαλιστών με το κολάρο και τα τόσα και τόσα άδικα προνόμια των συντεχνιών.
Ο γράφων ανέδειξε αυτό το αντικοινωνικό φαινόμενο, εδώ και δύο δεκαετίες, παραθέ­τοντας και τούτη την άποψη του Άγγλου φιλόσοφου Τ.Hobbs, ο οποίος εδώ και τρεις αιώνες, έγραφε σχετικά, αναπτύσσοντας τις ασθένειες της δημοκρατίας: «Οι συντεχνίες είναι σαν μικρές δημοκρατίες μέσα στα σπλάχνα μιας μεγάλης, όπως τα σκουλήκια στα έντερα ενός φυσικού ανθρώπου».
Τότε επίσης, παρέθετα και το σχετικό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» (6/11/1994) το οποίο είχε ως τίτλο: «Ένα προσοδοφόρο επάγγελμα αναβίωσε στις μέρες μας καθώς με εκατομμύρια μετριούνται πλέον οι αντιμισθίες και οι αμοιβές δεκάδων αγροτικών στελεχών που δημιουργούν ήδη τη νέα κάστα των αγροτοπατέρων» (για το ζήτημα αυτό βλ. το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», 2002, σελ. 179 και 233).
Μαζί τα φάγατε, μαζί τα σκατώσατε και μαζί χρεοκοπήσατε την Ελλάδα! Πώς και ποιος θα μπορέσει να σας κάνει να ξεπεράσετε τα όσα φάγατε;
Όσο για τους όψιμους επικριτές, θα έλεγα: Ντροπές. Τα γνωρίζατε και σιωπού­σατε, αν δεν συνεργούσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: