Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο Αβραμόπουλος στην…Κόκκινη Μηλιά!


     Δείτε πώς το ανήμερο λιοντάρι του ελληνέζικου ΥΠ.ΕΞ. τσάκισε τους Τούρκους και αφού τους κυνήγησε από βραχονησίδος εις βραχονησίδαν ως νέα Μπουμπουλίνα, τους πέταξε πέρα από τα βάθη της Ανατολίας!
     Σας λέγαμε χτες ότι από το ημέτερον ΥΠ.ΕΞ. γενικά (ως και από το συγκεκριμένο άτομο που παριστάνει αυτή τη στιγμή τον επικεφαλής του ειδικότερα) δεν αναμέναμε και πολλά. Και απλώς σκεφτήκαμε ότι ίσως να υπήρχε τη φορά αυτή μία παραπάνω ελπίδα για κάπως πιο…αξιοπρεπή αντίδραση από τις συνήθεις (με τα γνωστά πλέον διαβήματα διαμαρτυρίας, με τα οποία γελάμε εμείς, οπότε φανταστείτε τι γέλια – μέχρι λιποθυμίας – ρίχνουνε οι Τούρκοι). Και τούτο βεβαίως, λόγω της εκκωφαντικά αποκαλυπτικής συγκεκριμένη ιστορίας με τον Πομάκο ιμάμη και της δημοσιότητας που πήρε (οδηγώντας μέχρι και σε ερώτηση στη Βουλή από 12 κυβερνητικούς βουλευτές).
     Ε, αυτή τη φορά λοιπόν διαψευσθήκαμε πανηγυρικά – και ως εκ τούτου ζητούμε ταπεινά συγγνώμη! Γιατί; Μα γιατί η ελπίδα τη φορά αυτή δεν ήταν καθόλου φρούδα και αυτό μάλιστα αποδείχθηκε με τρόπο εξαιρετικά εμφατικό. Τρομακτικά αποφασιστική, άμεση και δυναμική υπήρξε στ’ αλήθεια η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου (και απορούμε δηλαδή για όλους εκείνους τους κακοήθεις που τον αποκαλούν ακόμη και σήμερα «κύριο Τίποτα», «μηδενικό»,  «αδειανό πουκάμισο», κλπ). Σε ανακοίνωση λοιπόν που εκδόθηκε χτες από το ΥΠΕΞ, αναφέρεται με τον πλέον ξεκάθαρο, ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως «όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας…δηλώνει δημόσια ότι απειλείται…και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη», από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή».
     Θα ανατριχιάσατε όλοι, φαντάζομαι, από εθνική υπερηφάνεια για τη μεγαλειώδη απάντηση του νέου Λεωνίδα (σ.σ. στην 2η φωτό τον βλέπετε και με τον πολιτευτή της ΝΔ Ροδόπης Ιμάμογλου – ναι, αυτόν που στην προσωπική σελίδα του στο facebook έχει φωτογραφίες του Κεμάλ και τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»)! Την ώρα που ένας Έλληνας πολίτης απειλείται προκλητικότατα μέσα στην ίδια την Ελλάδα, επειδή δεν θέλει να προσκυνάει την Τουρκία και τους χαφιέδες της και οι απειλές εκτοξεύονται από ένα ξένο διπλωμάτη (εδώ κι αν μιλάμε για παραβίαση του διπλωματικού ρόλου του λεγάμενου), και την ώρα που φτάνουν στο σημείο να ζητούν μέχρι κι οι…Μιχελάκηδες στη Βουλή την απέλασή του, η συγκλονιστική απάντηση της ελληνικής πολιτείας είναι ότι… «υπάρχει ζήτημα»!
     Και προσέξτε και την ακόμη συναρπαστικότερη συνέχεια. Η ίδια πολιτεία δεν ξαποστέλνει με τις κλωτσιές τον βρωμιάρη μεγαλοκοπρίτη από κει πού ’ρθε (ε, καλά, αυτό θα ήταν πολύ απλό – ως γνωστόν άλλωστε, κάθε μέρα απελάσεις Τούρκων προξένων και χαφιέδων κάνουμε στη Θράκη), αλλά αντ’ αυτού επιλέγει τη δύσκολη οδό του πλέον παράτολμου ηρωισμού και…ανακοινώνει περαιτέρω ότι«το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών»!
     Δεν γράφουμε όμως περισσότερα από τη φασιστικά φανατική αντιτουρκική ανακοίνωση, καθώς μπορεί να μας διαβάζουν και μικρά παιδιά – και η λογοκρισία θα περικόψει ούτως ή άλλως τέτοιες σκληρές μορφές ακραίας λεκτικής βίας, σαν κι αυτήν που εξαπολύει ο ακραίος εθνικιστής Έλλην ΥΠ.ΕΞ! Έχουμε απομείνει πραγματικά άφωνοι μπροστά σε τέτοια μετωπική σύγκρουση, που κάνει κάτι Αλαμάνες και κάτι Δερβενάκια να θυμίζουν παιδικά ανέκδοτα – μη σας πω τώρα δε και για ακόμη παλιότερες αστειότητες (κάτι Θερμοπύλες, ας πούμε, κάτι Σαλαμίνες και λοιπές σάχλες)! Εκφράζουμε την αμέριστή μας συμπάθεια και αλληλεγγύη στον συμπαθή Τούρκο εν Αθήναις πρέσβη Κερίμ Ουράς για το τρομακτικό σοκ που υπέστη (δυο φορές μάλιστα, όχι μόνο δηλαδή όταν εξέδωσαν την ανακοίνωση, αλλά μετά τον κάλεσαν για να του την…επιδώσουν κι από πάνω – μα τόση απάνθρωπη βία πια!). Περαιτέρω εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον εν Κομοτηνή τουρκοπρόξενο Ιλχάν Σενέρ για το απερίγραπτο κακό που τον βρήκε, καθώς και στον φίλο τουρκικό λαό που ο τραμπούκος Αβραμόπουλος κόντεψε να ξωπετάξει κλωτσηδόν πέρα από την Κόκκινη Μηλιά. Όσο για τον ίδιο τον αξιότιμο κύριο ΥΠΕΞ του δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας (για το παρ’ ολίγον σκίσιμο του καλσόν του)! Τήνελλα, Καλλίνικε! Τήνελλα και αιέν αριστεύειν!

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: