Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

767 παραβιάσεις εναέριων και θαλασσίων συνόρων στο Αιγαίο από την Τουρκία το 2012!


Έντονή η παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στον Εθνικό Εναέριο χώρο (ΕΕΧ) σήμερα με μαχητικά αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας σε μια επίδειξη δύναμης μετά την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) από την τουρκική κορβέτα “BAFRA” στις 13 Οκτωβρίου, η οποία έφθασε μέχρι ανοικτά της Εύβοιας.
Έτσι η τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και δρώντας βάσει σχεδίου φρόντισαν σήμερα να απευθύνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα, η οποία ούτος ή  άλλως βρίσκεται αμυνόμενη και αιφνιδιασμένη χωρίς να μπορεί να αντιδράσει  και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα τα ίδια.
Ιδιαίτερα στο θέμα του διάπλου μέσα από τα ΕΧΥ της τουρκικής κορβέτας "Bafra"  –πορεία  που ουδεμία σχέση έχει με τις λεγόμενες αβλαβείς διελεύσεις- η κίνηση αυτή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγινε μόλις δυο ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και τις εκκλήσεις του ΥΠΕΞ  για… αυτοσυγκράτηση στις παραβιάσεις μη και έχουμε κάποιο ατύχημα αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο του πόσο... σοβαρά βλέπει τη χώρα μας το τουρκικό κράτος.
Έτσι το ίδιο «μήκος κύματος» η τουρκική Αεροπορία φρόντισε σήμερα να υπενθυμίσει πως κανείς από τη γειτονική χώρα δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ούτε φυσικά τις όποιες  εκκλήσεις.
Έξι τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 πραγματοποίησαν σήμερα 10 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο, κάτι που σημαίνει πως τόσο η Σκύρος όσο και τα readiness της 111ΠΜ θα ήταν πλήρως απασχολημένα.
Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο Αιγαίο από τις αρχές του 2012 μέχρι και σήμερα σε ότι αφορά τις εναέριες παραβιάσεις και παραβάσεις. Έτσι από τις αρχές του έτους η τουρκική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 512 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 536 παραβιάσεις του EEX από 142 οπλισμένους σχηματισμούς.
Και αν τα στοιχεία για τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, όσο τραγικά και αν είναι για την αξιοπρέπεια της χώρας εντούτοις μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους λίγο έως πολύ «αναμενόμενα» βάσει της γνωστής τουρκικής τακτικής, εντούτοις αυτά που παρουσιάζουν εκρηκτική άνοδο και φυσικά έχουν αιφνιδιάσει πλήρως την Ελλάδα είναι οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Έτσι ενώ το 2009 οι παραβιάσεις αυτές έφτασαν τις 90, το 2010 τις 133 από το 2011 αυτές σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο με 206 περιπτώσεις το 2011 και 231 μέχρι τώρα για το 2012!
Είναι σίγουρο ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχει άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα παραβιάσει πιο πολλές φορές τον Εθνικό χώρο, το Ναυτικό ή η Αεροπορία…
Επομένως με 536 παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και 231 των χωρικών μας υδάτων υποδέχθηκε η ελληνική πολιτική ηγεσία το μέντορα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα, προσφέροντας καραβάκια ως δώρα, ρίχνοντας στον μεταφραστή την ευθύνη για τις δηλώσεις περί "ελεύθερου Αιγαίου" και λέγοντας «γλυκά» λόγια μοιράζοντας ταυτόχρονα ηλίθια «χαμόγελα» ηττοπάθειας και αμηχανίας.
Εάν αυτό δεν σημαίνει κατρακύλα της αξιοπρέπειας μιας χώρας που έχει παραδοθεί άνευ όρων  στον νέο-Οθωμανό της γείτονα τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει.

www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: