Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΑΔ και Ομόνοια πάνε τον ανθέλληνα Σπαχίου στη Δικαιοσύνη - Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε στις δηλώσεις του πολιτικού αλήτη!


-δεν μπορούμε να σιωπήσουμε στις χθεσινές δηλώσεις του πολιτικού αλήτη Σπαχίου
-δηλώσεις που προσβάλλουν τους πεσόντες του Πολέμου, τις οικογένειές τους, τον ελληνικό λαό και όλους εμάς
- οι πεσόντες του 40 έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα να έχουν ένα μνήμα, ένα όνομα, ένα σύμβολο
-η πολιτική τάξη και η κοινή γνώμη οφείλει να καταδικάσει και να αποστασιοποιηθεί από τέτοιες ποταπές δηλώσεις.

Στην καθημερινή ανερχόμενη εθνικιστική ρητορική του ναζιστικού μορφώματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»  και ιδιαίτερα στις χθεσινές δηλώσεις του Σπαχίου κατά των ελλήνων πεσόντων του 40, δίνει σήμερα την πρέπουσα απάντηση  σχετική δήλωση του ΚΕΑΔ. Τη δήλωση εκ μέρους του ΚΕΑΔ έκανε ο κ. Γργηγόρης  Καραμέλιος, ενώ το σύνολο  των αλβανικών τηλεοπτικών καναλιών σχεδόν την είχαν πρώτη είδηση.
Η δήλωση του ΚΕΑΔ αναφέρει τα εξής:
Ως ΚΕΑΔ είχαμε αποφασίσει να μην αντιπαρατεθούμε με δηλώσεις πολιτικών δυνάμεων που στο πρόγραμμά τους, ενώ θα όφειλαν να ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας, επιδίδονται σε χονδροειδείς διαστρεβλώσεις της ιστορίας, στη θέση της κοινωνικής, εθνικής και θρησκευτικής συμβίωσης, γίνονται σημαιοφόροι του μίσους, της εκδίκησης και της βίας, στη θέση του σεβασμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, κάνουν σημαία τις προσβολές, τις διακρίσεις, παραβιάζουν βασικούς κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, αγνοούν τις παραδόσεις  σεβασμού προς το φίλο, το γείτονα, τον συνάνθρωπο.
Δεν μπορούμε όμως να σιωπήσουμε για τις χθεσινές δηλώσεις του πολιτικού αυτού αλήτη, σ΄αυτόν ανήκει μια σκληρή απάντηση γιατί έχει προσβάλλει τους πεσόντες του Πολέμου, τις οικογένειές τους, τον ελληνικό  λαό και όλους εμάς, έχει παραβιάσει τον αιώνιο κώδικα σεβασμού του νεκρού που για τους αλβανούς και τους έλληνες είναι ιερός. Η γλώσσα αυτής της πολιτικής οχιάς πρέπει να κοπεί γιατί κινδυνεύει να δηλητηριάσει τα πάντα.
Οι Έλληνες Πεσόντες του 40  σηματοδότησαν την πρώτη ιστορική νίκη της αντιφασιστικής συμμαχίας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου  κατά των ιταλών φασιστών. Ήταν προς τιμή των δυο χωρών η ανεύρεση και η εκταφή των οστών των πεσόντων να γίνει με μια συμφωνία, πιο πολύ από ανθρώπινη, που αναμένεται να υλοποιηθεί. Οι τσαρλατάνοι αυτοί όμως δεν αναγνωρίζουν κράτος, νόμους, συμφωνίες, βουλή και ανθρωπισμό. Συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια, προσβάλλουν τους πεσόντες, τις  οικογένειές τους, το λαό.
Οι πεσόντες αυτού του πολέμου  είναι οι Έλληνες φαντάροι που ο πρωθυπουργός Τσώρτσιλ έλεγε: «Οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες». Αυτά τα παλικάρια ήταν νέα παιδιά, άνδρες, γιοι μανάδων που εξ ονόματος της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας έδωσαν το πιο πολύτιμο πράγμα, τη ζωή τους, και σήμερα δεν έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα να έχουν ένα μνήμα, ένα όνομα, ένα σύμβολο;
Όχι κύριοι!
Ιστορικά και οι πιο άσπονδοι εχθροί  σταματούσαν τη μάχη για λίγες ώρες, μάζευαν τους σκοτωμένους και  τους τιμούσαν με την ταφή τους.
Ο ερυθρόμαυρος Σπαχίου κάνει λόγο για φυλακίσεις, τιμωρίες και ο ίδιος παραβιάζει τους στοιχειώδεις ανθρώπινους νόμους και είναι ο κακός οιωνός  της πολιτικής που επιδιώκει να φέρει. Στις τελευταίες του δηλώσεις αυτός προσβάλλει πεσόντες και νεκρούς καθώς και  υποκινεί τα εθνικά μίση, πράξεις που καταδικάζονται από τον Ποινικό Κώδικα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Γι αυτό το λόγο η οργάνωση «Ομόνοια» θα ζητήσει την ποινική δίωξή του. Παράλληλα θα είναι προς τιμήν της πολιτικής τάξης και της κοινής γνώμης να καταδικάσει και να αποστασιοποιηθεί από τέτοιες ποταπές δηλώσεις.

από: www.deropoli.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zG6PSTio0lo

Δεν υπάρχουν σχόλια: