Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αυτός ήταν ο οργισμένος χαρακτηρισμός του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην αποκαλυπτική του εκπομπή στο ΑΡΤ της 4ης Νοεμβρίου: "Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά"
Ο κ. Καρατζαφέρης, παλιά δημοσιογραφική καραβάνα, χρησιμοποίησε αδιάψευστα ντοκουμέντα: Από βίντεο ομιλίας του Αντώνη στο Αιγάλεω.
Από ομιλίες δικές του στη Βουλή.
Από αλληλογραφία με την κυβέρνηση.
Από έγγραφα και ομιλίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μια σειρά ντοκουμέντων, τα οποία παρήλασαν -με τα μεστά σχόλια του Προέδρου- δημοσιογράφου, με τα οποία αποδείχτηκε ο πιο πάνω χαρακτηρισμός.
Παρατήρηση του γράφοντος: Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκφράστηκε κομψά και ευγενικά. Τα όσα παρουσίασε δικαιολογούν απόλυτα τούτο τον χαρακτηρισμό: "κ. Πρωθυπουργέ είσθε πολιτικός απατεών".
Φυσικά ο κ. Πρωθυπουργός δεν είναι o μόνος πολιτικός απατεώνας. Η Ελλάς τούτων των χρόνων της πολιτικής χολέρας έχει στρατιές τοιούτων πολιτικάντηδων.
Ο γράφων ασχολήθηκε εδώ και πολλά χρόνια με την πολιτική απάτη, και ζήτησε να επανισχύσει στην Ελλάδα της σήμερον το "Αδίκημα της εξαπάτησης του λαού", όπως αυτό εφαρμόστηκε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία η οποία δεν χαριζόταν στους ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες.
Ναι, λοιπόν, αυτό το αδίκημα όπως το ανέδειξα εδώ και δύο δεκαετίες, στο άρθρο μου: "Οι υποσχέσεις των πολιτικών ως αδίκημα εξαπάτησης του λαού" ("Πολιτικά Θέματα" της 9/7/1993).
Ιδού, λοιπόν, το ιστορικό γεγονός: Βρισκόμαστε στην "Αθηναϊκή Δημοκρατία" του έτους 489 π.Χ. Ο στρατηγός της περίφημης και ιστορικής μάχης του Μαραθώνος, ο Μιλτιάδης, τον προηγούμενο χρόνοκατατρόπωσε τους Πέρσες.
Ένας θρυλικός Μιλτιάδης που διήνυσε τις διαχρονικές αποστάσεις της Ιστορίας με τη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό νικώντας τους Πέρσες.
Αυτός, λοιπόν, ο σωτήρας των Αθηνών, μια ωραία πρωία είπε στους συμπολίτες του: "Δώστε μου εβδομήντα πλοία να καταλάβω την Πάρο και θα σας κάνω πλούσιους"!
Οι Αθηναίοι πείστηκαν και του χορήγησαν τα πλοία. Ο θρυλικός στρατηγός, πολιόρκησε το νησί, ναυμάχησε, τραυματίστηκε αλλά δεν μπόρεσε να κυριεύσει το νησί.
Γύρισε στην Αθήνα τραυματισμένος και ηττημένος.
Όμως, οι Αθηναίοι δεν τον συγχώρεσαν, γιατί θεώρησαν ότι τους εξαπάτησε.
Έτσι, η Εκκλησία του Δήμου, στην περίφημη Πνύκα τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά και σε βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.
Οδηγήθηκε στη φυλακή όπου πέθανε από το τραύμα του, το δε βαρύ πρόστιμο πλήρωσε ο γιος του Κίμων.
Επρόκειτο για την εφαρμογή ενός πανάρχαιου νόμου, όπως τον χαρακτήρισε ο επίσης θρυλικός ρήτορας Δημοσθένης (βλ. γι' αυτόν στο έργο μου: "Ο Δημοσθένης και η διαχρονικότητα των λόγων του",εκδ. "Κάδμος", 2007. Περισσότερα για την καταδίκη του Μιλτιάδη βλ. το έργο του Άγγλου Ελληνιστή D.M. Mac Dowell: Το δίκαιο στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων" εκδ. "Καρδαμίτσα", Αθήνα 1986, σελ. 276-277).
Γεώργιε Καρατζαφέρη: Μόλις μπεις στη Βουλή να προτείνεις την επαναφορά του νόμου για να σφίξουν… οι κώλοι των πολιτικάντηδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου