Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι Τσάμηδες ξανάρχονται...

Οι Τσάμηδες ξανάρχονται...

Στον επόμενο ανασχηματισμό της αλβανικής κυβέρνησης, που θα γίνει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στις αρχές του 2014, ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, θα συμπεριλάβει στην κυβέρνηση του και τον εκπρόσωπο των ακραίων εθνικιστών Τσάμηδων (Ιντρίζι).

Ο Έντι Ράμα, κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδος, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της χώρας του, να θέτουν τις διεκδικήσεις των «περιουσιών των Τσάμηδων» σε κάθε συνάντηση των ειδικών επιτροπών του ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας με το ΥΠΕΞ της Ελλάδος.
Στις τελευταίες εκλογές, το κόμμα των Τσάμηδων εξασφάλισε το 4% του εκλογικού σώματος της Αλβανίας, με πρόγραμμα ξεκάθαρα ανθελληνικό. Είναι ένα θέμα, το πώς θα συνυπάρξουν στην ίδια κυβέρνηση οι τρεις ελληνικής καταγωγής μειονοτικοί υφυπουργοί, με τους εκπροσώπους των Τσάμηδων, που δεν διεκδικούν μόνο τις δήθεν περιουσίες τους, αλλά και την κατ’ αυτούς Τσαμουριά, δηλαδή προαιώνια ελληνικά εδάφη.
Τί έκαναν οι Τσάμηδες κατά την περίοδο της διπλής κατοχής; Βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά όπως οι νεοναζί και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες. Κάποιοι από αυτούς δεν δίσταζαν
να φορέσουν τις φασιστικές στολές. Την ίδια εποχή, ένα μεγάλο μέρος του αλβανικού λαού βοηθούσε με κάθε τρόπο με ποιήματα και τραγούδια τον αγώνα του ελληνικού στρατού και του λαού ενάντια στους φασίστες εισβολείς. Τα ποιήματα αυτά είχαν μετατραπεί σε δημοτικά τραγούδια και τραγουδιούνταν και χορεύονταν στα σπίτια Αλβανών και Βορειοηπειρωτών πατριωτών.
Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου, που καλύπτει τα Βαλκάνια και τις πρώην σοβιετικές χώρες, όπου κατοικούν πολυπληθείς ομάδες, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.
Η ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων  υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στις υποθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας και της Κύπρου, είναι ακόμα μια αιτία για τις ενίοτε καλυμένες και άλλοτε προσεκτικά φανερές απειλές της Τουρκίας.  όπως οι θλιβερές επιδιώξεις των Σκοπιανών, που δεν αποδέχονται τη δική τους εθνολογική προέλευση, τη δική τους ιστορία, αναρτούν δε σε κάθε πλατεία και γωνιά του κρατιδίου αγάλματα με τους πρωταγωνιστές και θεμελιωτές της ελληνικής ιστορίας, μήτρας του παγκόσμιου πολιτισμού
Η υπερφίαλη, εθνικιστική, ανιστόρητη ηγεσία του κ. Γκρουέφσκι και οι περί αυτόν θερμοκέφαλοι αγνοούν την έντιμη και ρεαλιστική δήλωση του ιστορικού ηγέτη τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, που έγραψε στα απομνημονεύματά του: «Είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, για την ιστορία μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ». Αμέσως μετά την έκδοση των απομνημονευμάτων, βέβαια, έγινε η γνωστή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του σπουδαίου αυτού ηγέτη των Σκοπίων, ο οποίος είχε αρνηθεί με αξιοπρέπεια να συμμετάσχει, παρά την  ασφυκτική πίεση- και εν μέρει της εξάρτησης λόγω του μουσουλμανικού θρησκεύματος της πλειοψηφίας tων Σκοπιανών και των Αλβανών κατοίκων-της τουρκικής πλευράς και των σωβινιστών των Σκοπίων, στην ανθελληνική στρατηγική τους.
Αν είναι ειλικρινής ή όχι ο Έντι Ράμα στα κηρύγματα φιλίας προς  την Ελλάδα, θα φανεί κυρίως από το εάν θα επαναφέρει και ενεργοποιήσει τη συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο χωρών, την οποίαν ακύρωσε ο Μπερίσα υπό την πίεση και πάλι του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της δεν έκανε παρά αμυντικούς απελευθερωτικούς πολέμους ελληνικών εδαφών.
Οι Τσάμηδες και οι κάθε είδους και προέλευσης εχθροί της πατρίδας μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα θα ξεπεράσει την εν πολλοίς κατασκευασμένη κρίση, που επήλθε με ευθύνη βέβαια και του λαού της, θα σταθεί στα πόδια της, είτε το θέλουν είτε όχι, και θα πάρει και πάλι κεφάλι, για να εξασφαλίσει όμως την ειρήνη σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν παράνομες διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών.
Μανώλης Τσακίρης - News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: