Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λιάπης… φόρτιζε και ο Τσακαλώτος… όλα στον μπαμπά

Και το δούλεμα καλά κρατεί στο τσίρκο που ονομάζεται ελληνική πολιτική ζωή. Λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική για τα υποβρύχια, όπου εθνοπατέρες δεν ήξεραν καν να προφέρουν τα ονόματα των εταιριών στην υπόθεση που ήθελαν να ελέγξουν (κάτι Χου-Ντου-Βου, κάτι Τίσεν… Κραπ). Τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με την υπόθεση.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
«Άλλοι» δεν γνώριζαν ότι η εταιρία «φάντασμα» (κατά τους ίδιους) που συμβλήθηκε με το ελληνικό Δημόσιο είναι ένας από τους δύο μετόχους των… βασιλικών ναυπηγείων στο Άμπου Ντάμπι και διαθέτει 5-6 ναυπηγεία σε όλο τον κόσμο… Ούτε στο διαδίκτυο δεν ψάχνουν να πάρουν μια ιδέα του τι ισχύει και τι όχι. Μακάρι όμως να ήταν το μόνο θέμα που αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ελαφρότητας. Ναι, αυτοί κυβερνούν, αυτοί νομοθετούν και μην παριστάνουμε τους ανήξερους, εμείς τους βγάλαμε. Όλους, δίχως εξαιρέσεις.
Για το ότι κανείς τους εκεί μέσα δεν έχει ιδέα τι είναι τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (offsets) και πως δουλεύουν, ας το προσπεράσουμε, αν και όφειλαν να γνωρίζουν εάν θέλουν να κάνουν έλεγχο. Ο κάθε Βαξεβάνης (του επιτέθηκε ο Βενιζέλος) δικαιούται απολύτως να γράφει ανακρίβειες, κρίνεται, όπως κάθε ένας από εμάς. Αυτοί όμως που ζητούν να δικάσουν επί της ουσίας, ΟΧΙ, δεν δικαιούνται. Είναι υποχρεωμένα τα καμάρια μας να ξέρουν.
Προχθές ο Λιάπης, γνωστός και ως «Μισέλ», βγήκε τσάρκα για να φορτίσει τη μπαταρία αυτοκινήτου, του οποίου τις πινακίδες είχε καταθέσει και προφανώς… για να μην το σκέφτεται και τον θλίβει, αποφάσισε να βάλει πλαστές. Τι να του πούμε άλλο εμείς, του τα είπαν όλα… στο Twitter και ο Γιακουμάτος, που ζήτησε «απαλλαγή λόγω βλακείας».

Μόνο η Νέα Δημοκρατία έμεινε… που μάλλον ξεχάστηκε και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει, έστω για τους τύπους, ίσως για να μη διαταραχθούν εσωκομματικές ισορροπίες… Το μόνο που είδαμε είναι κάτι διαρροές, ότι ετοιμάζεται με πρωθυπουργική εντολή νομοθετική ρύθμιση για να αφαιρούνται όλα τα βουλευτικά προνόμια και οι ατέλειες για όσους παρανομούν… Εν αναμονή λοιπόν.
Πληροφορηθήκαμε επίσης, ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε για τα 500.000 που δήλωσε στο πόθεν έσχες, ότι δεν είναι δικά του, απλά έγινε συνδικαιούχος στα χρήματα του πατέρα του. Τα οποία ουδέποτε διαχειρίστηκε!
Δηλαδή, έχουμε δύο πιθανότητες. Η πρώτη είναι ότι μας δουλεύει, άρα απλώς ψεύδεται. Πως να πιστέψεις ότι καθηγητής οικονομικών δεν έχει λόγο σε ένα τέτοιο θέμα και τα έχει αφήσει όλα εν λευκώ. Η δεύτερη είναι ότι λέει αλήθεια, οπότε συμπεραίνουμε ότι ένας εν δυνάμει υπουργός Οικονομικών, φτασμένος επιστήμονας του χώρου, αφήνει τον μπαμπά του να κάνει κουμάντο στα οικογενειακά χρήματα. ΟΚ.
Θα μας ενδιέφερε βέβαια να πληροφορηθούμε… το βιογραφικό του πατέρα Τσακαλώτου. Εντυπωσιακή γνώση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Ζωή να έχει ο άνθρωπος δηλαδή, διότι μάλλον θα πρέπει να προσληφθεί και ως σύμβουλος εάν ο Ευκλείδης επιχειρήσει να διαχειριστεί τα χρήματα των φορολογουμένων. Για δικό μας καλό…
Και πριν λίγο, πρώην στέλεχος σχετικό με τους ελληνικούς εξοπλισμούς πήγε φυλακή, προσέχοντας όμως για να έχει. Έδωσε διάφορα στη Δικαιοσύνη, θα δώσει και περισσότερα όπως φαίνεται. Στόχος,να τη σκαπουλάρει και να μη σαπίσει στη φυλακή. Αν άρχισαν να καρφώνονται μεταξύ τους, κάτι μπορεί να γίνει. Το πουλόβερ ξηλώνεται πάντως σταθερά… δυστυχώς όμως, αυτοί που θέλουν να κάνουν επανάσταση, είναι κατά πλειοψηφία λοξοί. Άρα επικίνδυνοι.

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: