Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Συμπεράσματα από μία συζήτηση της Βουλής, που υποβίβασε την ίδια και πρόσβαλε την πολιτική αισθητική των Ελλήνων

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Ο γράφων παρακολούθησε τις σκληρές και οξύτατες ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων του αστικού κόσμου και της ΕΔΑ στη δεκαετία του ’50 και του ’60.
Λυσσαλέες αντιθέσεις που είχαν ως άξονα ιδεολογικές συγκρούσεις και κοσμοθεωρητικές διαμάχες.
Ποτέ δεν παρουσιάστηκε αυτό το άθλιο φαινόμενο που έλαβε χώρα σε κορυφαίο κοινοβουλευτικό γεγονός όπως είναι η συζήτηση της μομφής του ΣΥΡΙΖΑ; ΟΧΙ. Ένας πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα, δεν του επιτρέπεται να αναλίσκει τα τρία τέταρτα της ομιλίας με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΟΧΙ. Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να αποσιωπά τα τεθέντα ζητήματα που καίνε την Ελλάδα και να αρμενίζει σε θολές προσωπικές επιθέσεις με ύφος αχθοφόρων της αγοράς του Ρέντη.
ΟΧΙ. Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως δεν δικαιούται να ταυτίζει την δημοκρατία και την Ελλάδα με τον εαυτό του, αποσιωπώντας τις συγκεκριμένες κατηγορίες ηθικού χαρακτήρος με τις προσωπικές επιθέσεις.
Ο κ. αντιπρόεδρος, αν και συνταγματολόγος, αγνοεί ότι η εποχή των Λουδοβίκων με "το κράτος είμαι εγώ" έχει περάσει προ πολλού.
Οι πολιτικοί αγώνες στη δημοκρατία -έστω και σάπιας- δεν γίνεται ούτε με υπονοούμενα ούτε… υποβρυχίως!
Φυσικά, η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπόσχεται τα ανέφικτα επιβαρύνει τα δράμα της Ελλάδας, την οποία οι εθνοκτόνες κυβερνήσεις υποθήκευσαν για δεκαετίες.
"Κυρίαρχε" λαέ! Ψυχή βαθιά. Μας αναμένει ψόφος. Μακάριοι όσοι λεηλάτησαν παντοιοτρόπως την Ελλάδα.
Τελικό συμπέρασμα: Από τις βοθροποιημένες κάλπες δεν υπάρχει έξοδος. Θα ανακυκλωθούν τα βοθρολύματα. Όσο για τα πρόβατα που χειροκροτούσαν στο μαντρί, θυμίζουν τα κοράκια που μεταφέρουν τον πεθαμένο στον τάφο.
Αυτά μετέφεραν την Ελλάδα χειροκροτώντας. Πρωτότυπη εξόδιος, ακολουθία

Δεν υπάρχουν σχόλια: