Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Περί βίας! Β΄ (Γερμανία)

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Στο προηγούμενο κείμενό μου για τη βία, την οποία θεώρησα ως σύμφυτο στοιχείο των ιστορικών γεγονότων και των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων - γεγονός το οποίο παρακάμπτουν υποκριτικά οι ολοφυρόμενοι για ένα τραυματισμό, ένα σκαμπίλι και μια δολοφονία, καταθέτω συμπληρωματικά και τούτα τα ντοκουμέντα για τους… ανθρωπιστές… δημοκράτες του παραμυθιού. Τόπος η ηττημένη Γερμανία του Α' Παγκοσμίου πολέμου. Επιβολή δυσβάστακτων όρων οικονομικών πολεμικών επανορθώσεων.
Αποτέλεσμα: Οικονομική χρεοκοπία, πληθωρισμός, ανεργία, χάος, πεθαμένοι από πείνα.
Ανάμεσα στα τόσα και τόσα ανείπωτα δεινά της οικονομικής χρεοκοπίας ήταν και τούτα, τα οποία καταγράφει οικονομολόγος Ι. Σαλαβράκος στο έργο του: "Χρήμα, πολιτική και πόλεμος" (εκδ. "Κάδμος", 2008, σελ. 295).
Αφού αναδεικνύει τα μακάβρια οικονομικά δεδομένα γράφει: "Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο μέχρι το 1922 είχαν λάβει χώρα 376 πολιτικές δολοφονίες (οι 354 είχαν γίνει από την ακροδεξιά και οι 22 από την ακροαριστερά).
Μεταξύ αυτών που δολοφονήθηκαν ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών… Το Μάρτιο του 1920 είχε γίνει απόπειρα πραξικοπήματος στο Βερολίνο (Πραξικόπημα Καρρ) και το  Νοέμβριο του 1923 ο Χίτλερ είχε οργανώσει πραξικόπημα στο Μόναχο. Από τον Ιανουάριο του 1919 έως τον Νοέμβριο του 1923 είχαν σχηματιστεί 7 κυβερνήσεις. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο".
Εκεί καταλήγουν οι οικονομικές χρεωκοπίες και η πείνα των μαζών.
Συγκριτικά θα έλεγα ότι με τη γερμανική κόλαση αυτής της τριετίας η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, από την άποψη της βίας, είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Με μια εξαίρεση: Τις 4.500 αυτοκτονίες - δολοφονίες Ελλήνων με ηθικούς αυτουργούς τους κυβερνώντες της τριετίας 2010 έως σήμερα.
Μια δολοφονία εδώ, 376 στη Γερμανία και με θύμα υπουργό Εξωτερικών.
Αυτό το φαινόμενο βέβαια δεν οφείλεται στη… σωφροσύνη του "κυρίαρχου" ελληνικού λαού.
Οφείλεται στο γεγονός ότι καταντήσαμε δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι και χέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: