Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Περί λαϊκισμού!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Πολλοί και διάφοροι πολιτικολογούντες και δημοσιογραφούντες επιτίθενται λαύροι κατά του επάρατου λαϊκισμού τον οποίο εκθύμως και αζημίως υπηρέτησαν για δεκαετίες.
Αυτοί οι δημοσιογραφικοί και πολιτικοί πρωκτοκυβιστές ΔΕΝ "δικαιολογούνται δια να ομιλούν" όπως θα έλεγε και ο νούμερο 2 του λαϊκισμού αποβιώσας υπουργός.
Όταν για τέσσερις δεκαετίες υπηρετείς το λαϊκισμό, κάνεις καριέρα με τον λαϊκισμό και τα οικονομάς, με το λαϊκισμό, είναι πολιτική και ατομική ανεντιμότητα να τον κατηγορείς τώρα που ναι μεν τον μέμφονται όλοι αλλά τον εφαρμόζουν με ευλάβεια. Είναι άνανδρο.
Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο γράφων έδινε μόνος τη μάχη κατά του κοινωνιοκτόνου και εθνοκτόνου και αντιδημοκρατικού λαϊκισμού; (να, π.χ.  μερικά κείμενά μου: "Λαϊκισμός = Απολυταρχισμός" (βλ. "Πολιτικά Θέματα" της 23/4/1994 - "Ο Λαϊκισμός και το μήνυμά του στην Ελλάδα", στα ίδια, της 10/4/1992 - "Ο Λαϊκισμός εγκυμονεί εθνικές συμφορές", στα ίδια, της 12/11/1993 κ.τ.λ., κ.τ.λ.).
Όλη αυτή η πολύχρονη πολεμική μου κατά του λαϊκισμού -που είχε ολέθριες συνέπειες για τα οικονομικά μου, και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε με το έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", Αθήνα 2002).
Μάλιστα ένας από τους όψιμους αντιλαϊκιστές, που υπεραμύνθηκε της αθωότητας του Ανδρέα στο σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης -με τα πετσικαρισμένα Pampers- αποκαλώντας την κωμική εκείνη δίκη"βρώμικο ’89", βγαίνει τώρα και λέει: "Όχι δεύτερος λαϊκισμός, χορτάσαμε. Τον πληρώσαμε".
Όχι! Αυτός δεν τον πλήρωσε. Τον πλήρωσε η Ελλάδα και ο γράφων και όσοι δεν συντάχθηκαν με την κοπριτοκρατία και τον χυδαίο λαϊκισμό, που συνετέλεσε στην "αθώωση" του πατριάρχη του λαϊκισμού Ανδρέα Παπανδρέου (βλ. το ντοκουμέντο του μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου Σπ. Σπύρου: "Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρεοκόπησε η Ελλάδα" εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2010).
Όμως όλοι αυτοί οι πολιτικοί καραγκιόζηδες βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Πτάνα Ελλάδα. Δεν είχε καθόλου άδικο ο Γάλλος τραπεζίτης και… σοσιαλιστής που έλεγε: "Οι Έλληνες είναι πνιγμένοι στα σκατά" . Πολύ σκατό, ρε Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: