Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΑΣ παίζει το παιχνίδι των τοκογλύφων δανειστών της Ελλάδος...

Του προέδρου της Επιτροπής, Γιώργου Λεκάκη,

Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων ενημερώνει για την λογοκρισία και την απαγόρευση του τηλεοπτικού μηνύματος (σποτ) της Ενώσεως Αρχαιολόγων, καταγγέλλοντας οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη προσβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό και τα Μνημεία αυτού, παντός είδους, όπου κι αν ευρίσκονται. Παραθέτουμε την  ανακοίνωση των Αρχαιολόγων και το σχετικό τηλεοπτικό μήνυμα:
Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα που έφτιαξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις» Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας. Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου. Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον». Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν». Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.
Η Επιτροπή Ενηεμρώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων ερωτά:
Πώς και γιατί "κόπηκε" το σποτ αυτό;
Τι σχέση έχει το ΚΑΣ με την ανακοίνωση των αρχαιολόγων;
Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητος σύλλογος οι Έλληνες Αρχαιολόγοι;
Είναι ανάγκη οι Αρχαιολόγοι να απηχούν απόψεις της κυβερνήσως; Και πολύ χειρότερα, της τρόικας και των τοκογλυφων δανειστών μας;
Οι Έλληνες αρχαιολόγοι μπορούν να αναρτήσουν ό,τι θέλουν στο blog της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών θεμάτων...

Δείτε το κομμένο σποτ εδώ: http://www.votegreece.gr/archives/39309

Δεν υπάρχουν σχόλια: