Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι Αλβανοτσάμηδες κατά της επιστροφής του ελληνικού στρατού στα σύνορα με Αλβανία



Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU,  Σπετίμ Ίντριζι, θεωρεί απαράδεκτη και αρνητική εξέλιξη την απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει τον ελληνικό στρατό  στα σύνορα με την Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του PDIU, επισημαίνει ότι η επιστροφή του ελληνικού στρατού στα ελληνο-αλβανικά σύνορα θα αυξήσει τον αριθμό των θανατηφόρων πράξεων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών σε βάρος των Αλβανών πολιτών, ένας αριθμός που και πριν από αυτήν την απόφαση ήταν αρκετά υψηλός.
«Δεν υπάρχει κάποια κατάσταση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τέτοια στροφή στην απόφαση αυτή. Ο Αλβανικός Στρατός δεν επιτηρεί τα σύνορα, αν και σχεδόν όλοι οι μετανάστες που προορίζονται για τη Δύση, περνούν στη χώρα μας από την Ελλάδα», αναφέρει η δήλωση.
Ο Σπετίμ Ίντριζι καλεί το (αλβανικό) υπουργείο να αποσαφηνίσει τη θέση του προς το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων  γιατί μια τέτοια εξέλιξη απειλεί το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για τη συνεδρίαση του Ιουνίου στην ΕΕ.
«Η Ελλάδα δεν έχει καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση με τη χώρα μας, παρά τις προειδοποιήσεις από το ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα στέλνει μεγάλες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα της Αλβανίας, αυτή η τελευταία ενέργεια επαναφέρει μια παλιά απειλή για τη χώρα μας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητάμε από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εσωτερικών, να ζητήσουν εξηγήσεις από τους Έλληνες ομολόγους τους, που αυτή η πράξη αυξάνει τεχνητά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός Άμυνας να ζητήσει διευκρινήσεις από τους θεσμούς του ΝΑΤΟ.
Δημιουργώντας αυτές τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με την Αλβανία, δημιουργείται ένας  μεγάλος δυνητικός κίνδυνος. Προβλέπουμε την περιφρονητική στάση της Ελλάδας στην ΕΕ τον Ιούνιο και ζητάμε ως Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων απαντήσεις για την ενέργεια αυτή».


www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: