Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Με την Ελλάδα να ξεψυχάει…

Γράφει ο
Θανάσης Νικολαΐδης
Η Ελλάδα τούς χρειάζεται. Αυτοί της γυρίζουν την πλάτη. Το κόμμα, η έδρα, η «δόξα» (και το χρήμα). Με «κινήσεις» των 58 και επιστολές των 11, μιας κι έναν-έναν βγάζουν κλέφτες με την απόχη. Κανένας τους δεν μίλησε έγκαιρα, δεν κατήγγειλε, δεν πρότεινε μέτρα και η ΜΗ ευθύνη υπουργών έγινε βίλες, καταθέσεις και Off shore για ξέπλυμα. Κι όταν κάποτε η κα Βάσω Παπανδρέου ξεστόμισε το «πλουτίσαντες», οι Άκηδες και οι Γιάννοι δεν σκυθρώπιασαν κι οι άλλοι φόραγαν ωτασπίδες.
ΚΑΙ, βέβαια, τους φαίνεται πως έβαλαν σημάδι το ΠΑΣΟΚ. Η δεξιά των μεγάλων ανομημάτων που ξέρει να κλέβει και να κρύβει κι αυτό είναι η «τέχνη». Να αγιοποιεί τους ηγέτες της, που δεν… ήξεραν «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»  και να βγαίνει λάδι με Καλαμπόκες και Βατοπέδια, Ζαχόπουλους κ.ά. νεοαστέρες που ξεχάστηκαν.
ΚΑΤΙ άκουσαν για την Ευρώπη όπου συνεργάζονται αντίπαλα κόμματα, είδαν την Ελλάδα να ξεψυχάει (με πυροβολητές τους ίδιους), παραμέρισαν τα «ιστορικά» και της κρατούν το χέρι. Οι άλλοι; Βρίζουν, σαμποτάρουν, υπονομεύουν και περιμένουν. Δεν μετέχουν και (προ)ετοιμάζονται αντιδρώντας λυσσασμένα. Η (λεγομένη) αριστερά που συνεργάστηκε με τον διάβολο. Το ΚΚΕ που αγωνίζεται για ν’ αλλάξουν οι δομές και να γίνουμε Β. Κορέα, με τον Μπόμπο να τυλίγει σε μια κόλλα τον θειο του και να τον εκτελεί (για γυναικά και πότη-φαντάσου τι θα’ καναν τον Μπερλουσκόνι).
ΔΕΣ τι τους συγκινεί και (ξανα)βγαίνουν στη πιάτσα. Τους κ.κ. Καμίνη και Κακλαμάνη να σκάνε μύτη στο «γυαλί» προεκλογικά. Μοστράρονται δήμαρχοι που ξεκινούν τον «αγώνα» κι είναι οι ίδιοι που «απειλούσαν» με τις ομαδικές τους παραιτήσεις. Δες τους βουλευτές που σπεύδουν στην εκλογική τους περιφέρεια μη χάσουν ψήφους, την αγωνία τους να στεγαστούν σε άλλο κόμμα παρατώντας την «ιδεολογία», θλιβεροί συνεχιστές του παλαιοκομματισμού σε νέα έκδοση.
ΕΧΟΥΝ διάθεση να τσακωθούν, δεν προτίθενται να σώσουν την Ελλάδα. Οι αιώνιοι έλληνες της διχόνοιας που είναι της Ευρώπης, χωρίς να είναι ευρωπαίοι. Τα κόμματά τους, η έδρα (χωρίς κανένας τους/καμιά να παραιτείται), τα προνόμια, το ρευστό. Δίπλα τους η Ελλάδα που ξεψυχάει


www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: