Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"Επαναστάτες" στην "ΑΥΓΗ"!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Διαβάζω το φ. της 20ης Οκτωβρίου τούτο τον τίτλο (μετά φωτογραφίας) του καθηγητή κ. Γιώργου Κατρούγκαλου: "Η εξέγερση απέναντι στην αδικία συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα".
Ο εν λόγω… επαναστάτης καθηγητής γράφει και τα εξής: "Το άρθρο 120 παρ. 4 θεωρεί την αντίδραση δικαίωμα, μαζί και υποχρέωση"… Όπως το έλεγαν και οι Ρωμαίοι: "Ο ανώτατος νόμος της πολιτείας είναι η σωτηρία του λαού".
Προβλέπω εγγραφή πολιτικής υποθήκης του κ. καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου - όπως και πολλών άλλων ετεροχρονισμένων… επαναστατών - στον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να έρχεται στην κυβέρνηση.
Η συνταγή είναι παμπάλαια και προέρχεται από το γνωστό φλωρεντινό πολιτικό φιλόσοφο Nicolo Machiavel (1469-1527) που είπε τούτο το σοφό: "Αν θέλεις πάντα η τύχη σου να πηγαίνει δεξιά, πρέπει να πορεύεσαι ανάλογα με τον καιρό" (βλ. τα "Έργα" του, εκδ. "Κάλβος", Αθήνα 1984, με εισαγωγή - επιμέλεια Τάκη Κονδύλη, σελ. 471).
Η διαφορά ανάμεσα στον Μακιαβέλλι -που οι πάντες εξορκίζουν ως κακό πνεύμα αλλά τον εφαρμόζουν πιστά- είναι ότι αυτός συνιστούσε να έρθουν όλα… δεξιά, ενώ οι σημερινοί καριερίστες υποτίθεται ότι τραβούν… Αριστερά!
Είναι οι… καιροί τους οποίους καυτηρίαζε ο Λένιν στο γνωστό του κείμενο: "Αριστερισμός, παιδική ασθένεια του Κομμουνισμού" (Το κείμενο αυτό το έχω σχολιάσει πλειστάκις για να επισημάνω την συρροή καριεριστών στην Αριστερά ετούτα τα χρόνια της παρακμής και της σήψης).
Πολλοί και διάφοροι καριερίστες και καιροσκόποι -για τους οποίους πολλάκις έγραψα- εμφανίζονται τώρα "πούροι επαναστάτες" ενώ όλα τα χρόνια της πολιτικής χολέρας σιωπούσαν και τα οικονομούσαν κάνοντας και λαμπρή καριέρα (βλ. το έργο μου: Αρχαία και σύγχρονη δημοκρατία από τις εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2007, σελ. 135 επ. και "Η παραβίαση του Συντάγματος και η αδράνεια του λαού" στο ίδιο σελ. 122-124).
Δεκάδες τα κείμενα του γράφοντος, εδώ και δεκάδες χρόνια, για την υποχρέωση του φαύλου λαού να αντισταθεί στη διεφθαρμένη εξουσία που παραβιάζει το Σύνταγμα.
Τότε σιωπούσαν όλοι οι καιροσκόποι που έκαναν "λαμπρή" καριέρα και με τα "πακέτα Ντελόρ".
Τώρα που χρεοκόπησε  η Ελλάδα και άδειασαν τα ταμεία, αναζητούν νέα "ιδεολογική"… προοδευτική στέγη εμφανιζόμενοι ξανά ως πούροι πατριώτες!
Α, ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: