Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

"Ενημέρωση" τηλεοπτική του ΣΚΑΪ

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Είχα πολύ καιρό να πατήσω το κουμπί και να ανοίξω τη σαββατιάτικη πρωινή ενημέρωση στο "ΣΚΑΪ".
Το έκανα το λάθος στις 23 Νοεμβρίου και βρέθηκα προ ενός καταιγιστικού "ενημερωτικού" αλαλούμ.
Ο παρουσιαστής -υποτίθεται ενημερωτής- να φωνασκεί και να διεξέρχεται τα σοβαρά κοινωνικά θέματα εν ριπή οφθαλμού, ανακατεύοντας πατάτες, λαχανικά, γάλα, ακρίβεια, δάνεια, πετρέλαια, καφέδες στο Μπουρνάζι και στη Ρώμη, μαζί με την ακρίβεια στην Ελλάδα, στη Ρώμη και στην Ισπανία και όπως πάντα το θέμα της μειώσεως των συντάξεων και του επικουρικού.
Στο μεταξύ εκφωνήθηκαν και τα πρωτοσέλιδα δεκάδων εφημερίδων τόσο γρήγορα ώστε δεν συγκράτησα απολύτως τίποτα.
Παράλληλα υπήρξαν και παρεμβάσεις των παρισταμένων "ειδικών" και τηλεφωνικών ειδικών, οι οποίοι, προσθέτοντας και τη δική τους "ενημέρωση" δημιουργούσαν χάβρα στην "ενημέρωση" για τις καταστροφές και τους θανάτους στη Ρόδο.
Όλα αυτά και πολλά άλλα, στον ίδιο μύλο της "ενημέρωσης" παρήγαγαν ένα πολτό αποβλάκωσης, αφού κανένας δεν μπορεί να βγάλει κανένα συμπέρασμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Δεν άντεξα για πολύ και πάτησα το κουμπί χωρίς άλλη "ενημέρωση" και σκέφθηκα πόσο δίκαιο είχα εδώ και είκοσι χρόνια, όταν ανέδειξα αυτή την ανυπαρξία και ασυνεννοησία των "διαλεγομένων" Ελλήνων με το άρθρο μου: "Η Βαβέλ των Αθηνών" ("Πολιτικά Θέματα" της 19/3/1993).
Τούτος ο τόπος με τις απέραντες ομορφιές του και τους αρπακόλλες  Έλληνες χρειάζεται μπουλντόζες να κατεδαφίσουν τους επιζήμιους ή σάπιους θεσμούς για να οικοδομηθούν νέοι.
Προτεραιότητα: ΜΜΕ, Δημοσιογραφία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Υγεία, Βουλή, Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός και τελευταία η  κατερειπωμένη οικονομία, αν και τούτα τα χρόνια διαδραματίζει τον πρώτο ρόλο  έναντι της γονατισμένης πολιτικής, όπως ήδη αυτή την κοινωνική και ιστορική αλήθεια ανέδειξε ο Μαρξ (περισσότερα στο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτουπία", β' έκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2013, σελ. 35-37, όπου η παράθεση του θεμελιακού κειμένου και του 1859. Πρβλ. την αντίθεση αστική άποψη του Δ. Βεζανή: "Πολιτική και Οικονομία", Αθήναι 1933).
Όπως και να αντιμετωπίσει κανείς αυτό το κοσμοθεωρητικό πρόβλημα, εκείνο το οποίο δεν μπορεί να παραγνωρίσει είναι τούτο: Το Κυλώνειο άγος, που ενδημεί στην Ελλάδα ετούτων των χρόνων χρειάζεται μπουλντόζες, την παλιά ΜΟΜΑ του στρατού και ασφαλώς το στρατό! Όλα τ' άλλα είναι αναμασήματα και ανακυκλώσεις του πολιτικού βόθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: