Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Προκαλεί μια οποιαδήποτε ομάδα βουλευτών ή οποιοδήποτε κόμμα της Βουλής των Ελλήνων να φέρει προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία, το θέμα όλων των γερμανικών οφειλών...


Δεν το κάνει καμμία... Κι έτσι τους ξεμπροστιάζει όλους..

Γράφει ο Γιώργος Λεκάκης

Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων (ΕΕΕΘ), ένας επιστημονικός, ενημερωτικός και συμβουλευτικός φόρεας, που ίδρυσε ο αείμνηστος πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μιχαήλ Στασινόπουλος, πνευματικός άνθρωπος και ο ίδιος, προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος, τριών προτάσεων, που φέρνουν τα πάνω-κάτω στην ελληνική Βουλή, και βάζουν «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του»...

Αναλυτικότερα, η πρώτη πρόταση της ΕΕΕΘ αφορά την άμεση διεκδίκηση όλων των γεριμανικών οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση, με ταυτόχρονη εκτέλεση της αποφάσεως 11/2000 της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, για τα θύματα της σφαγής του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού χωριού Διστόμου Αχαΐας. Αφού βεβαίως δώσει - άκουσον-άκουσον! - προηγουμένως... άδεια ο... υπουργός Δικαιοσύνης (!!!), σύμφωνα με το άρθρο 923 του Κ.Π.Δ. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο στα Νομική Χρονικά και την Ιστορία των Νομικών του πλανήτη γη: Να απαιτείται άδεια υπουργού για να εκτελεστεί απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου!!!
Η δεύτερη πρόταση αφορά την συμπλήρωση του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 118 του κανονισμού της, με ένα άρθρο, που να αναφέρει ότι: Για οποιοδήποτε κοινωνικό και εθνικό θέμα υψίστης σημασίας - ή τουλάχιστον για οποιοδήποτε εθνικό θέμα - να μπορεί οποιαδήποτε, ελάχιστη, ομάδα βουλευτών, ή οποιοδήποτε κόμμα της Βουλής των Ελλήνων, να το φέρνει προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής, ακολουθούμενη  από ονομαστική ψηφοφορία, για να παρακινήσει την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να πράξει, να ενεργήσει, να διεκδικήσει.

Η τρίτη πρότασή αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος, προς το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβερνήσεως για διενέργεια δημοψηφίσματος, με θέμα την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Εάν, λοιπόν, κατά την άποψη και εκτίμηση της ΕΕΕΘ, προκληθούν μ' αυτές τις προτάσεις, όλοι οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, την στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ολόκληρος ο ελληνικός λαός βοά, και απαιτεί δια των νομίμων φορέων του, με ομόφωνα ψηφίσματα την άμεση διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, θα μάθουμε επί τέλους ποιος απ' όλους τους βουλευτές μας είναι πατριώτης και ποιος προδότης.

Πώς είναι δυνατόν όλοι οι βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων σε επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις, στα μεν λόγια τους να συμφωνούν για άμεση διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, στις δε πράξεις τους να μη γίνεται τίποτε, τόσα χρόνια τώρα;. Μήπως κάνουν όλα τα εθνικά μας θέματα... κομματικά και δεν θέλουν να τ' ομολογήσουν;..

Απόδειξη αποδοχής των ανωτέρω προτάσεων της ΕΕΕΘ είναι ο κατάλογος των 75 φορέων της ελληνικής κοινωνίας, τον οποίο συνέλεξε ο κ. Δημ. Χριστοδούλου και που δημοσιεύεται αναλυτικώς στο βιβλίο του Γ. Λεκάκη «Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αι.», εκδ. Κάδμος, 2012 σελ. 336-341.

Για περισσότερη ενημέρωση πάνω στα εθνικά θέματα, δείτε:

O       ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΘΝ. ΘΕΜΑΤΩΝ http://ethnikonthematon.blogspot.gr/


www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: