Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Λαύρος κατά τον υποκριτών «πιστών» ο μητροπολίτης Άνθιμος «Έρχονται 10 παρά 10 στην εκκλησία πολλοί για λόγους επίδειξης (Συνέντευξη στις 10 Ιανουαρίου)

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Καθυστέρησε πολύ, πάρα πολύ ο ιεράρχης να πει αλήθειες!
Αν τόσο ο ίδιος όσο και οι «πιστοί» αυτού του τύπου διάβαζν «Το κατηγορώ ενός πολίτη», θα μάθαιναν και τούτη την αλήθεια του γράφοντος που έλεγε:«Κατηγορώ την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ποιμένες της γιατί χρόνια και χρόνια κινούνται σε μια υποκριτική και τυπολατρική συμπεριφορά αδυνατώντας να διαμορφώσουν στοιχειωδώς πραγματικούς χριστιανούς και να τους κάνουν ν’ αγαπήσουν περισσότερο και τον άνθρωπο και την πατρίδα από τα σκυλιά και τα αυτοκίνητα» (βλ. το «Κατηγορώ» στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα» της 2 και 9 Οκτωβρίου 1992 και αναδημοσίευση στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ 83).
Όμως, οξύτατη κριτική άσκησε ο γράφων και κατά της υποκριτικής συμπεριφοράς των «πιστών» οι οποίοι έδιναν «μάχη» για την αναγραφή του «Χ.Ο.» στις ταυτότητες, ενώ ταυτόχρονα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι κυβερνήσεις των οποίων το κατήργησαν!!!
Υποκριτές και φαρισαίοι, οι πιστοί και με το Θεό και με το διάβολο, όπως είπε ο μητροπολίτης στη συνέντευξή του στον «Α.89»).
Εκείνο το πολυσέλιδο «κατηγορώ» απομυθοποιούσε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τους θεσμούς της, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους δικαστές και πάει λέγοντας.
Η Ελλάδα κολυμπούσε και εξακολουθεί να κολυμπά σε πελάγη υποκρισίας και να «είναι πνιγμένη στα σκατά»!
Μπόχα, μπόχα, μπόχα, από άπιστους και «πιστούς» με «Χ.Ο.» ή χωρίς αυτό!
Ο «κυρίαρχος» λαός, χρόνια και χρόνια ζει σε πολιτικούς βόθρους. Δεν τολμά να τους σπάσει και να ζήσει σε καθαρό αέρα. Ο «κυρίαρχος» λαός θα ψοφήσει όχι μόνο από πείνα και παγωνιά αλλά και από ηθική ασφυξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: