Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κομματικοί άνδρες ξεγάνωτοι τενεκέδες

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Ρ Θ Ρ Ο ΤΟΥ στις εφημερίδες είχε διανείμει τον παρελθόντα Ιανουάριο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΔηΣυ κ. Νίκος Τορναρίτης. Δημοσιεύτηκε πρώτα στην εφημερίδα «Πολίτης» την Κυριακή 19.1.2014 στη σελ. 5, με τον προστακτικό τίτλο «Να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις ΣΗΜΕΡΑ». Η τελευταία λέξη, ολόκληρη κεφαλαία. Δύο μέρες αργότερα, Τρίτη 21.1.14 δημοσιεύτηκε στη σελ. 27 της «Σημερινής». Την Πέμπτη 23.1.14 δημοσιεύτηκε ξανά (!) στον «Π». Ενδεχομένως να είχε δημοσιευτεί κι αλλού... Έγραφε και τα ακόλουθα τότε ο εκ των κορυφαίων του κυβερνώντος ΔηΣυ που ποζάρει καθημερινά στα ΜΜΕ και στη Βουλή:

«ΟΣΟΙ επενδύουν στη διατήρηση του σημερινού στάτους κβο και πιστεύουν ότι οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία τους διευκολύνουν, μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Η εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θα σκληρύνει τη στάση του στο Κυπριακό είναι κατά την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ λάθος ανάλυση των γεγονότων. Αντιθέτως, η εσωτερική αναταραχή θα διευκολύνει τον Ερντογάν να προβεί σε κινήσεις στο Κυπριακό το οποίο δεν είναι σήμερα αντικείμενο διαμάχης στην Τουρκία. Επιπρόσθετα, ενδεχόμενες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό μπορεί να οικοδομήσουν το προφίλ ενός ειρηνοποιού, φιλοευρωπαϊστή ηγέτη, που έχει ανάγκη ο Ερντογάν.
ΠΙΣΤΕΥΩ πως η Τουρκία θα επιδιώξει μέσα στο επόμενο διάστημα την επίλυση του Κυπριακού […] Και η Τουρκία έχει σοβαρό συμφέρον να λύσει το Κυπριακό διότι "διψά" για φθηνή ενέργεια. Ταυτόχρονα το Ισραήλ θέλει να έχει μια καλή σχέση με την Τουρκία για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος […] Είναι γεγονός ότι λόγω και του ενεργειακού ενδιαφέροντός της στην περιοχή, η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη μετά από 40 χρόνια να διαπραγματευτεί σοβαρά με την Κυπριακή Δημοκρατία»… (Ν. Τορναρίτης «Π» 19.1.2014 κ.α.).

Α Υ Τ Ε Σ ΗΤΑΝ οι γραπτές κι ενυπόγραφες, δημοσίως, εκτιμήσεις, η άποψη και τα «πιστεύω» του κοιν. εκπρ. του ΔηΣυ τον Ιανουάριο. Οι 11 μήνες που παρήλθαν απέδειξαν κατ’ επανάληψιν, στη πράξη, ότι ο εν λόγω πολιτικός ανήρ έσφαλε σε όλα. Ο Ερντογάν, στον οποίο εναπέθεσε ο κ. Τορναρίτης τις ελπίδες του, προς τις οποίες επιχειρούσε να ρυμουλκήσει τους υπόλοιπους στο κόμμα του και τους πολίτες, τον έχει εμπράκτως διαψεύσει πατόκορφα. Τα άρθρα του αποδεικνύονται ότι ήταν
επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών. Και, προπάντων, γραπτό τεκμήριο της πασιφανούς ασχετοσύνης του.

Ε Ν Τ Ε Κ Α μήνες, όμως, ο κ. Ν. Τορναρίτης δεν επέδειξε τη στοιχειώδη εντιμότητα, ούτε το ελάχιστο θάρρος πολιτικού ανδρός, να παραδεχθεί δημοσίως το λάθος του. Ούτε να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους τον πίστεψαν. Κοτζάμ… κυβερνητικό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Αντί τούτου, ανήλθε προψές αδιάντροπα και θεατρινίστικα στο βήμα της Βουλής για να παραστήσει τον δάσκαλο του… πατριωτισμού, τον πολύξερο γνώστη του Κυπριακού και τον… κήνσορα άλλων. Με ιαχές ομόηχες κρότων καλογυαλισμένου λευκοσιδήρου. Και δη… ξεγάνωτου.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Τώρα που ήρθε ο… Δεκέμβρης (προτού φύγει) θα μας πει άραγε, γραπτώς ει δυνατόν, ο κ. Νίκος Τορναρίτης, εκείνο που μάς ανήρτησε στο φέιζμπουκ την 12η Σεπτ. 2014, αρνούμενος ΚΑΙ τότε ν’ απαντήσει στα σχόλιά μας κι εξαφανιζόμενος από τη ραδιοφωνική μας εκπομπή, «περίμενε μέχρι τον Δεκέμβρη και τα ξαναλέμε»; Ποιον Δεκέμβρη εννοούσε; Και τι άραγε να… ξαναλέμε;


http://www.sigmalive.com/simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: