Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τα γενέθλια από τη σκοπιά της αμπελοφιλοσοφίας…

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Η Ευρώπη, ασχολήθηκε με τα 60α γενέθλια της κ. Μέρκελ, η οποία έκανε και το πάρτι με χίλιους καλεσμένους. Την είδηση της ευρωπαϊκής … ευτυχίας μεταδίδουν όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Υφήλιο. Το ίδιο, περίπου συνέβη και στα γενέθλια του Ι. Στάλιν το 1947 «που έλαβε από φανατικούς οπαδούς του ανά τον κόσμο είκοσι πέντε χιλιάδες δώρα και μαζί μ’ όλα τα’ άλλα παρουσιάστηκαν σε ειδική έκθεση».
Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός έγραφα: «ποιος θνητός και ποιος εργάτης παίρνει τόσα δώρα; Σ ό,τι αφορά, τον γράφοντα κανένα και ποτέ … Από την άποψη αυτή η κοινωνική ισότητα είναι μια κραυγαλέα φενάκη» (βλ. το έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β’ «Πελασγός» - Ι. Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 213). Πράγματι, η ασημαντότητα του γράφοντος δεν θυμάται τα δικά της γενέθλια, αλλά και ούτε ασχολήθηκε ποτέ με τα γενέθλια των … σημαντικών ηγετών, οι οποίοι στη ζωή, όπως έγραφε και ο Τ. Όργονελ πριν από εφτά δεκαετίες «είναι πιο ίσοι από τους ίσους» (βλ. τα έργα του: «Το «1984»», Αθήνα 1984 και «Η φάρμα των ζώων», Αθήνα 1984 και ανάλυση του πρώτου από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Γεώργιο Βλάχο, με τίτλο: «Ο Πολίτης, ο άνθρωπος και το κράτος», στο περιοδικό «Ευθύνη», τευχ. 156/Δεκεμβρίου 1984).
Έτσι λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν οι κοινωνίες των ανθρώπων: Σε συνθήκες βαναύσου ανισότητος και κοινωνικού δαρβινισμού. Όλα τα άλλα είναι γλυκανάλατες και απατηλές διακηρύξεις πλάνων και λαοπλάνων δημαγωγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: