Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε την αίτηση για ακύρωση της νέας διοικητικής διαίρεσης

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος να κηρύξει ασυμβίβαστη με το Σύνταγμα την νέα διοικητική διαίρεση της χώρας.
Ο νέος αυτός νόμος απορρίφθηκε από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την Ομόνοια που εκπροσωπούν την ελληνική εθνική μειονότητα, διότι την εξομοιώνει και της στερεί τη δυνατότητα πολιτικής εκπροσώπησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Η περίπτωση του Δήμου της Χειμάρρας, όπου ζει μια συμπαγής ελληνική μειονότητα, στη οποία προσχώρησαν περιοχή με απόλυτο μουσουλμανικό πληθυσμό, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ηγεσίας της Ελληνικής μειονότητας η οποία κατηγόρησε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι με την νέα αυτή διοικητική διαίρεση επιδιώκει να αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες για τους εκλογικούς λόγους, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.
Η είδηση ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Δημοκρατικού Κόμματος, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα πριν ακόμα το δικαστήριο ανακοινώσει επίσημα την απόφαση.
"Η απόφαση του Συνταγματικού που σφράγισε μια ιστορική μεταρρύθμιση, ανοίγει το δρόμο για μια ριζική αναδιοργάνωση του εδάφους και των υπηρεσιών", γράφει ο Έντι Ράμα.




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: