Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ένα επίκαιρο κήρυγμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου: «Ο χριστιανός πρέπει ν’ αντιστέκεται. Δεν νοείται χριστιανός που δεν αγωνίζεται».

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

Τούτα τα λόγια του αληθινού ιεράρχη, που θυμίζουν και Παπαφλέσσα – ειπώθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια από του άμβωνος της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου της Θες/νίκης. Είναι συνέχεια των αγώνων του για ηθική – και όχι μόνο – ανασυγκρότηση των Ελλήνων, των οποίων παρακολουθούσε με αγωνία τη διαρκή κατρακύλα.
Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του στην εφ. «Το Βήμα» της 6ης Δεκεμβρίου 1992 με τον τίτλο: «Έκπτωση Ήθους» το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή της δικής μου: «Ανοιχτής Επιστολής – πρόσκλησης προς τον Μητροπολίτη» - υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών – να συμπορευθούμε σε κοινό αγώνα κατά της διαφθοράς (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 11 Δεκεμβρίου 1992 και περισσότερα στο έργο μου: «Κριτικά Κείμενα», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012, σελ. 15-20).
Ανταποκρίθηκε άμεσα με θερμή επιστολή του αλλά ο «αγώνας» έμεινε στην επιστολή.
Επειδή τα εκατομμύρια των … πιστών παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια την Ημέρα της Παναγιάς και ανάβουν κεριά και ζητούν από την Παναγιά κάθε λογής ατομικές εκδουλεύσεις, καλό θα ήταν αν εφάρμοζαν στην πράξη – και στην ψήφο – την σύσταση Χριστόδουλου για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον πιστό, να σταυροκοπιέσαι, ν’ ανάβεις κεριά, να γονατίζεις στα σκαλοπάτια της Τήνου και ταυτόχρονα να στηρίζεις επί χρόνια την πολιτική διαφθορά και την πολιτική χαβούζα και να μπαίνεις μέσα και ‘ συ για να λέει ο Στρος Καν ότι: «Οι Έλληνες είναι πνιγμένοι στα σκατά». Έλληνες χριστιανοί: Αυτά δεν συμβιβάζονται. Είναι υποκρισία. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λέει ο Χριστόδουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: