Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Βικτώρια Χίσλοπ, «Ανατολή». Υπό μορφή μυθιστορήματος, με εξυπνότατο τρόπο αβίαστα αφήνει να βγουν συμπεράσματα εις βάρος των Ελλήνων

Του Θάσου Σοφοκλέους

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι κατά καιρούς κάποιοι επιτήδειοι κατά πολύ έξυπνο τρόπο, καμουφλαρισμένοι πίσω από το ότι γράφουν «μυθιστόρημα», βρίσκουν την ευκαιρία και παρουσιάζουν γεγονότα παραποιημένα, ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει ή όπως τους καθοδηγούν, αυτοί που πολλές φορές τους χρηματοδοτούν και με βάση τους δικούς τους στόχους καταλήγουν σε συμπεράσματα που τους εξυπηρετούν.

Πριν από μερικά χρόνια ο κ. Πανίκος Χρυσάνθου με το μυθιστόρημά του «Ακάμας» βρήκε την ευκαιρία και υπογράμμισε τις φιλοτουρκικές του θέσεις. Υπό μορφή μυθιστορήματος παρουσιάζει και αποκαλεί τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη ως ένα στυγνό δολοφόνο. Παρουσιάζει τους αντάρτες αγωνιστές της ΕΟΚΑ να παίζουν ποδόσφαιρο με ένα κρανίο κάποιου νεκρού που βρήκαν, ενώ ένας νεαρός Τούρκος να παίρνει το κρανίο, να το καθαρίζει και να το θάβει με τιμές και πολλά άλλα.

Την ίδια δυστυχώς φιλοσοφία χρησιμοποιεί και ο Τζιερμιάς και παραποιεί
τα γεγονότα. Ο Μακάριος Δροσιώτης έγραψε τη «σκοτεινή όψη της ΕΟΚΑ» και παραποιεί, γράφει ψέματα και διάφορα άλλα. Κι όμως βρέθηκε άνθρωπος δικός μας και παρουσίασε το βιβλίο του, γιατί φαίνεται δεν το έχει διαβάσει.

Πρόσφατα έχουμε παρόμοιο φαινόμενο με την κ. Βικτώρια Χίσλοπ, με το βιβλίο της «Ανατολή» στο οποίο, υπό μορφή μυθιστορήματος, με εξυπνότατο τρόπο αβίαστα αφήνει να βγουν συμπεράσματα εις βάρος των Ελλήνων.

Επισημαίνω δειγματικά από το βιβλίο της. Γράφει:
(1) Ο Γρίβας ξεκίνησε μια εκστρατεία βίαιης αντίστασης κατά των Βρετανών…(!)
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Γρίβας ήταν αρχηγός της επανάστασης, την οποία έκαμε ο κυπριακός λαός με επικεφαλής τον Μακάριο.


Όμως αφού αγγίζει το θέμα του Αγώνα, όφειλε να πει ότι ο λαός μας για 78 χρόνια ζητούσε ειρηνικά την ελευθερία του και εξαναγκάστηκε να επαναστατήσει.
(2) Μιλά για την ΕΟΚΑ Β και υποστηρίζει ότι έκαμε ενέργειες εναντίον των Τουρκοκυπρίων, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η ΕΟΚΑ Β δεν έκανε τίποτε εναντίον των Τουρκοκυπρίων.
(3) Μιλά για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή που κατέστρεψε τους Έλληνες (σκότωσαν, ατίμασαν, ξεσπίτωσαν) και τους δικαιολογεί, υποστηρίζοντας ότι ήρθαν για να προστατεύσουν τους Τουρκοκυπρίους.
(4) Μιλά για τα γεγονότα στα Κόκκινα (Προγεφύρωμα των Τουρκοκυπρίων)

και προσάπτει μομφή στους Ελληνοκύπριους ότι ήθελαν να ρίξουν τους Τουρκοκύπριους στη θάλασσα, και γι’ αυτό ήρθαν τα τουρκικά αεροπλάνα και βομβάρδισαν την περιοχή. Ειλικρινά διερωτώμαι, υποστηρίζει ότι έπρεπε να αφήσουμε τους Τουρκοκυπρίους να κρατήσουν το προγεφύρωμα; Γιατί κατέλαβαν το Λορόβουνο και έκαμαν οχυρωματικά έργα;

Ποιος ο στόχος τους; Γιατί το παρασιωπούν;
Εκείνο που αβίαστα συμπεραίνει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο της κας Χίσλοπ «Ανατολή» είναι ότι πολύ έξυπνα αλλά και επιτηδευμένα καταδικάζει τους Ελληνοκύπριους και τους επιρρίπτει την ευθύνη για πολλά πράγματα και για την όλη κατάσταση, παρουσιάζοντάς μας μοχθηρούς και αιμοσταγείς. Ισχυρίζεται ότι πρόθεση των Ελληνοκυπρίων ήταν να κάνουν γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι οι Τούρκοι που κάμνουν γενοκτονίες και όχι οι Έλληνες.

Το πιο τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι δικοί μας, που επιπόλαια έκαμαν παρουσίαση του βιβλίου, χειροκρότησαν και συνεχάρηκαν την κα Χίσλοπ. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τώρα πώς διορθώνεται το κακό;

Δυστυχώς το βιβλίο κυκλοφορεί παγκόσμια, προπαγανδίζοντας διεθνώς υπέρ των Τούρκων.



http://www.sigmalive.com/simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: