Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκικές ασκήσεις για βίαιη διάβαση του ποταμού Έβρου – Ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στην περιοχή της Σμύρνης

Στην διάβαση υδάτινων κωλυμάτων όπως αυτό του Έβρου εκπαιδεύονται εντατικά οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις  σε σενάρια εκδήλωσης ενός πρώτου επιθετικού κύματος στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Οι ασκήσεις φωτογραφίες από τις οποίες έδωσε πρόσφατα σατη δημοσιότητα ο τουρκικός Στρατός φαίνεται η ε4καπίδευση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με τη χρήση ειδικών σακιδίων τα οποία μετατρέπονται σε σωσίβια ικανά ώστε να κολυμπήσει με τη βοήθειά τους ένας εξοπλισμένος στρατιώτης σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Το πρώτο αυτό κύμα αναμένεται να πλεύσει στην αντίπερα όχθη προετοιμάζοντας το χώρο για την έλευση των πλωτών γεφυρών τύπου SAMUR.
Οι επιχειρήσεις ζεύξεις υδατίνων κωλυμάτων και ταυτόχρονης διάσπασης οργανωμένων γραμμών άμυνας, αναλαμβάνονται συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η ορατότητα του αντιπάλου περιορίζεται από το σκοτάδι της νύκτας που ακόμη επικρατεί.
Οι ειδικοί λόχοι μηχανικού εξοπλισμένοι με τα πλωτά μέσα ζεύξης, διατίθενται ανά ένας σε τεθωρακισμένες ή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν το εγχείρημα.
Πριν από αυτούς οι ειδικές δυνάμεις θα αναλάβουν την προετοιμασία της απέναντι όχθης τόσο με δολιοφθορές όσο και με δημιουργία αντιπερισπασμού για τον αποπροσανατολισμό της άμυνας.
Στη συνέχεια το όλο εγχείρημα θα υποστηριχτεί από ένα πλήθος μέσων όπως ελεύθερους σκοπευτές, όλμους, πυροβολικό, ελικόπτερα και φυσικά άρματα μάχης.
Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην περιοχή της Σμύρνης σε συνθήκες που προσομοιάζουν αυτές του Έβρου.

Υπεπύθυνο για όλη αυτή την προετοιμασία βίαιαης διάβασης του Έβρου είναι το  τουρκικό 2ο Σώμα Στρατού εδρεύει στη Καλλίπολη στην ομώνυμη Χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της Ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Το 5ο Σώμα Στρατού έχει έδρα την Τυρολόη (Corlu) και είναι προσανατολισμένο έναντι της Ελληνικής ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.
Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ’ αυτά, θα εκδηλωθεί η κυρία προσπάθεια. Οι περιοχές εντός του ελληνικού εδάφους, απέναντι από κάθε σημείο ζεύξης, θα δεχθούν καταιγισμό πυρών πυροβολικού, σε μεγάλο βάθος.
Κάθε τουρκική ταξιαρχία διαθέτει δύο αυτοκινούμενες μοίρες πυροβολικού των 24 πυροβόλων η κάθε μία, τα περισσότερα από τα οποία είναι υπερσύγχρονα FIRTINA, διαμετρήματος 155 χλστ. και βεληνεκούς 40 χλμ. Οι μοίρες αυτές θα ενισχύονται από τα πυρά των μοιρών πυροβολικού, μιας ακόμη ταξιαρχίας που ακολουθεί σε δεύτερο κύμα.
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: