Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Από την Ελλάδα και την Κύπρο οι πρώτες σπίθες της αντίστασης

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ της Μέρκελ εξαπολύει τα «πάντσερ» και τα «στούκας» (οικονομικά αυτή τη φορά) στη γονατισμένη νότια Ευρώπη… Τώρα που ο Σόιμπλε «χάρηκε» τις αποβατικές «ασκήσεις» του στην Ελλάδα και στην Κύπρο… Τώρα που αμφότεροι επιχειρούν το «κόλπο του αιώνος», να αρπάξουν δηλαδή τις καταθέσεις του Νότου και να τις μεταφέρουν στο Βορρά… 

…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ που ξεπηδάνε από την Ελλάδα και την Κύπρο (δοκιμασμένα «φροντιστήρια» αντιαποικιακών αγώνων) οι πρώτες σπίθες της αντίστασης, για να πυροδοτήσουν όλο τον ευρωπαϊκό Νότο... Ακριβώς τώρα αξίζει να ξαναθυμίσουμε, στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε, εμπαθείς μισέλληνες αμφοτέρους, κάποιους αιώνιους ύμνους για την Ελλάδα από κορυφαίους συμπατριώτες τους. Οφείλει δε να τους μεταφέρει στο Βερολίνο ο απεσταλμένος τους στην Αθήνα Οτο Ρηχάγκελ. Ιδού μερικοί:

Γιόχαν Γκαίτε (ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας):«Οι Ελληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου, τους θαυμάζω σαν άφθαρτες διάνοιες»!..

Ρίχαρντ Βάγκνερ (κορυφαίος Γερμανός μουσουργός και ποιητής): «Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα στην τέχνη μας χωρίς να τη συσχετίσουμε με την τέχνη των Ελλήνων»!.. 

Φρήντριχ Σίλλερ (διάσημος Γερμανός ποιητής και δραματικός συγγραφέας): «Ελληνα, όπου και αν γυρίσω τη σκέψη μου, μπροστά μου σε βλέπω, ό,τι και αν αναζητώ, μπροστάρης είσαι εσύ και αξεπέραστος»!..

Βίλελμ Μύλλερ (εξ ίσου μεγάλος Γερμανός ποιητής): «Χωρίς την ελευθερία τι θα ήσουνα, ω Ελλάδα, χωρίς εσένα, Ελλάδα, τι θα ήταν ο κόσμος»!..

Τόμας Μαν (διάσημος Γερμανός συγγραφέας, με Νόμπελ): «Κι αν τύχει το σύμβολο της ελευθερίας που είναι οι Θερμοπύλες να ξαναγίνει πράξη στον ίδιο αυτό τόπο, πάλι οι Ελληνες θα είναι οι νικητές»!..

Οτο Μπίσμαρκ (αρχικαγκελάριος της Γερμανίας 1890): «Αν οι Ελληνες δεν πολεμούσαν μεταξύ τους θα κατακτούσαν τον κόσμο!..».

Καρλ Μαρξ (ο Γερμανός θεμελιωτής του κομμουνισμού): «Οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού παραμένουν ακόμη σαν κανόνες και άφθαρτα πρότυπα»!..

Φρειδερίκος Ενγκελς (Συνιδρυτής του κομμουνισμού με τον Μαρξ): «Οι Ελληνες είναι ένας λαός που τα πολύπλευρα χαρίσματά του εξασφάλισαν μια τέτοια θέση στην ιστορία που κανένας λαός να μην μπορεί να τους τη διεκδικήσει!..».

Φρίντριχ Νίτσε (Μέγας Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής): «Ο κόσμος είναι σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα!»…

Βέρνερ Χάιζενμπεργκ (Διάσημος Γερμανός ατομικός επιστήμων): «Αυτό που ξεχωρίζει την ελληνική σκέψη από τον τρόπο που σκέπτονται οι άλλοι λαοί είναι η ικανότητα που διέθεταν οι Ελληνες να ομιλούν και να εκθέτουν τα προβλήματα κατά τρόπο προσιτό στην ανθρώπινη σκέψη»!..

Ούρλιχ Βιλαμόβιτς (Διάσημος Γερμανός ακαδημαϊκός και ερευνητής): «Η ελληνική φυλή στέκεται υψηλότερα κάθε άλλης και έχει το προσόν ότι ουδέποτε έπαυσε να είναι μητέρα κάθε πολιτισμού. Οι Ελληνες υπήρξαν πάντα φιλελεύθεροι και ελευθερωτές, ουδέποτε κατακτητές»!..

Λουδοβίκος Α’ (Βασιλιάς της Βαυαρίας, πατέρας του Οθωνα): «Ο,τι πιο θαυμαστό και μεγαλειώδες υπάρχει ανά τους αιώνες, προέρχεται από την Ελλάδα»!..

Βίλελμ Κάιτελ (αρχηγός της Βέρμαχτ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο): «Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση δύο και πλέον ζωτικών μηνών λόγω της πεισματώδους αντίστασης των Ελλήνων, άλλη θα ήταν η πορεία του πολέμου και άλλοι θα ήσαν στο εδώλιο που κάθομαι εγώ σήμερα»!..

ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ η φράου Μέρκελ και τι έχει πει για την Ελλάδα ο... μεγάλος δάσκαλός της, ο Αδόλφος Χίτλερ, εναντίον του οποίου δεν την έχουμε ακούσει να καταφερθεί. Συμφωνεί και αυτός με τους στρατάρχες του Κάιτελ και Μπράουχιτς ότι αν οι Ελληνες δεν είχαν αντισταθεί στο Ρούπελ και στην Κρήτη άλλη θα ήταν η πορεία του πολέμου. Αλλά και άλλη θα ήταν η μοίρα της Μέρκελ, λέμε εμείς. Ιδού τι είπε ο Χίτλερ σε λόγο του στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγ:

Αδόλφος Χίτλερ (αρχηγός του Γ’ Ράιχ): «Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Ελληνες πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο»!.. Και στο βιβλίο του «Ο Αγών μου» αποφαίνεται: «Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στον συνδυασμό της γερμανικής τεχνολογίας με το ελληνικό πνεύμα»!..

Η ΙΣΤΟΡΙΑ θυμάται. Η ιστορία διδάσκει. Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος που ξεκίνησαν οι παρανοϊκοί αφέντες του Βερολίνου, σίγουρα θα έχει το τέλος των δύο άλλων. Δεν γίνεται αλλιώς. Μένει να ιδούμε αν η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι αυτές που θα αλλάξουν και πάλι την πορεία του…


www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: