Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Μπαγίς, η βράβευσή του και οι παράγοντές μας…

Του Πανίκου Παναγιώτου
Ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρώπης, Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε σπιθαμή γης πίσω» και «ούτε για χάρη ενός κεφαλαίου, ούτε για χάρη της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ένα κομμάτι γης στην Κύπρο».
Ο κάθε Μπαγίς ξέρει πολύ καλά το τι λέει και τι πράττει, σύμφωνα με τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας. Το πρόβλημα είναι η δική μας πλευρά επειδή τις περισσότερες φορές διακρίνεται από πολιτική αφέλεια, στηριγμένη σε ψευδαισθήσεις και χωρίς σταθερό εθνικό στόχο.
Μιας και αναφερόμαστε όμως στον κ. Μπαγίς, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι είχε τιμηθεί το 2010 στις Βρυξέλλες. Η βράβευσή του έγινε μετά από πρωτοβουλία παραγόντων (κληρικών και λαϊκών) της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μέσα στα πλαίσια διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικές Ελευθερίες: Η Γέφυρα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», που διοργανώθηκε από το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επομένως, η εν λόγω διάσκεψη, το βραβείο στον Μπαγίς, αλλά και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από ελληνικούς φορείς κατά διαστήματα, αφελώς ή σκοπίμως, στην ουσία συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή της Τουρκίας και στην απενοχοποίησή της από εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Όσο κι αν ακούγεται ως παρατραβηγμένη άποψη, δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
Ακόμη και για την προώθηση των «Τουρκικών Αερογραμμών» στην Αμερική πρωτοστατούν κάποιοι παράγοντες της Ομογένειας. Βέβαια, είναι δικαίωμά τους γιατί λειτουργούν ως επιχειρηματίες. Αλλά, την ίδια στιγμή, αποτελεί πρόκληση όταν επιχειρούν να καπελώνουν πρωτοβουλίες του ελληνικού λόμπι, προσθέτοντας τώρα στην ατζέντα τους και προσπάθειες δήθεν για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν με τα συμφέροντά τους. Ε, όχι όμως και να εκμεταλλεύονται τη δυστυχία των Ελλήνων.
Οι ομογενείς πατριώτες που δεν τους μοιάζουν αντί να συμπορεύονται μαζί τους, λες και δεν τρέχει τίποτα, θα πρέπει να βρουν τους τρόπους να προστατέψουν την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, γιατί αλλιώς θα είναι συνένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: