Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, η μεταμόρφωση της συνείδησής τους και η μαρξική ερμηνεία της

Ο   πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αναρωτούνται πολλοί: Γιατί οι άλλοτε πούροι εθνικιστές, άλλος με το τσεκούρι και άλλος με το περίφημο: "ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. = Ανώνυμη Εταιρεία" πήδηξαν με το… ακόντιο της Ν.Δ. και έγιναν  οι στυλοβάτες της;
Θα τους δώσω την απάντηση με τούτη την πολύχρονη επιστημονική ιστορική και κοινωνιολογική διαπίστωση του Μαρξ ήδη από το 1859.
Έγραφε ο δάσκαλος: "Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους αλλά, αντίθετα, το κοινωνικό ΕΙΝΑΙ καθορίζει τη συνείδησή τους" (Ανάλυση του θεμελιώδους αυτού κοινωνικού και πολιτικού συμπεράσματος βλ. στο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία", εκδ. β' "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2013, σελ. 45 επ. όπου το Κεφάλαιο: "Πως διαμορφώνεται η συνείδηση").
Όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν.
Όσοι όχι, - και προ παντός τα παπαγαλάκια - ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο. Δεν δαγκώνει. Από τους φερέλπιδες ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας περιμένουμε την κατάθεση νομοσχεδίου, με το οποίο θα εκτοπίζονται όσοι έχουν το… θράσος να μη συμφωνούν με το μνημόνιο και τις… αντιρατσιστικές τους αντιλήψεις τις οποίες εγκολπώθηκαν  απολακτίζοντας την άλλοτε ρατσιστομανία τους.
Βέβαια, σε αυτή την ιδεολογική και πολιτική κωλοτούμπα ανήκουν πριν απ' όλους και πάνω απ' όλους Σαμαράς - Βενιζέλος χιλιάδες "ιδεολόγοι".
Το χρέος του ψηφοφόρου είναι να κουνήσει το μυηαλό του και να δει γιατί και πότε οι μπερτόδουλοι της πολιτικής αλλάζουν γνώμη και διαπιστώνουν το "λάθος"!
Με άλλα λόγια οι άκριτοι ψηφοφόροι οφείλουν να θέσουν αυτά τα ερωτήματα πριν τους ξαναψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: