Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

16 χρόνια κρατά προπαγάνδα με αφορμή το μνημόσυνο Σαδίκ.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Κάθε λίγο κάποιος σπεύδει στον τάφο στην Κομοτηνή για να φωτογραφηθεί και να προσκυνήσει στο όνομα του εκκολαπτόμενου τότε «Ντενκτάς της Θράκης».
Φιέστες, αφίξεις υπουργών της Τουρκίας γεύματα, και πύρινοι λόγοι από την μητέρα πατρίδα για την προστασία των παιδιών της.
Η άρνηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν σαν προέδρου της Συμβουλευτικής επιτροπής να αναλάβει την διοργάνωση του μνημοσύνου του Αχμέτ Σαδίκ φέτος για να μην έρθει σε απόλυτα ευθεία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ ώστε να μην διασαλευτεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, οδήγησε σε ανατροπή των οργανωτικών δεδομένων. Έτσι το μνημόσυνο αναλαμβάνει το κόμμα του δημιουργού του, δηλαδή το DEB (κόμμα Ισότητας ειρήνης και φιλίας) που έχει αναπτυχθεί τελευταία με την διάνοιξη νέων γραφείων σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Ήδη υπάρχει η σχετική κινητικότητα για νέες ηχηρές αφίξεις από την Τουρκία ενώ ήδη από χθες βρίσκεται για το λόγο αυτό στην Κομοτηνή κάνοντας συναντήσεις με όλους τους ψευτομουφτήδες και καταργημένους συλλόγους και σωματεία το Ρούμελι Μπαλκάν φεντερασιονού.
Ο Σύλλογος αυτός που έχει ευθεία σχέση με την Ενεργκεκόν, οι δύο πρόεδροι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κοινή εταιρία και άμεση σχέση με τους στρατιωτικούς στην Τουρκία κυκλοφόρησε ένα σχέδιο προγράμματος συναντήσεων εμπλέκοντας στις επαφές του και νόμιμες αρχές της Θράκης που αρνήθηκαν να τους συναντήσουν. Ωστόσο σε όλα τα site κυκλοφόρησε αυτό το πρόγραμμα ως « επίσημο». Δεν συναντήθηκαν ούτε με τον πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, ούτε με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ούτε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Η πραγματικότητα είναι ότι η αντιπροσωπεία που βρίσκεται εδώ για το μνημόσυνο Σαδίκ, θέλησε να έχει και τις γνωστές επαφές προκειμένου να αξιοποιήσει την παρουσία της στο έπακρο αλλά και να βοηθήσει στο να γυρίσει ο μύλος της τουρκικής προπαγάνδας προκαταλαμβάνοντας κλίμα και γεγονότα. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Μόνο ακόμη και το μνημόσυνο αυτό έχει ξεθωριάσει αλλά η οικογένεια και όσοι θέλουν να επενδύσουν στα μηνύματα του εκλιπόντος για μια αυτόνομη Θράκη με πρόσχημα τα δικαιώματα των Τούρκων όπως τους αποκαλούσε ο μακαρίτης γιατρός-πολιτικός, όσοι θέλουν να φωτογραφίζονται στην σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης όπως το κάνουν σε εκδηλώσεις στην Τουρκία, όσοι χειραγωγούν την μειονότητα με χίλιους μύριους τρόπους για να την ελέγχουν βλέπουν ότι αυτές οι τελετές τους αναπτερώνουν και νομιμοποιούν την παρουσία τους στο πλήθος. Κι όλα αυτά γιατί το ελληνικό κράτος αποδεικνύεται ανεκτικό και άτολμο να οριοθετήσει κανόνες, να πει όχι σε τορπιλιστικές επισκέψεις και συναντήσεις να χτυπήσει το παρακράτος που δρα ανενόχλητο και καθημερινά αποθρασύνεται.


Στην φωτογραφία  η χήρα Ισίκ Σαδικ Αχμέτ με την κόρη της κατά το πρόσφατο σουνέτ των εγγονών της στην Φιλύρα. Η ίδια απολαμβάνει όπως και όλη η οικογένεια τιμές και προνόμια στην Τουρκία με παραχώρηση κατοικιών, οικονομικές απολαβές αφού ο σύζυγός της χαρακτηρίζεται ως «σύγχρονος ήρωας» και αναγράφεται στα βιβλία του δημοτικού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: