Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

George Soros: Θα εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου

«Ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος που είναι γνωστός για τις επενδύσεις και τις φιλανθρωπίες του, έχει βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου», γράφει το αλβανικό ‘ΑΜΑ’
Το αλβανικό κείμενο επικαλείται  δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» στο οποίο αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεργασία με τον εκατομμυριούχο Αλβανό,  Sahit Muja, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και ο οποίος είναι γνωστός για τις ‘εξορυκτικές δραστηριότητες του στο Κοσσυφοπέδιο’  αλλά και ως ‘άνθρωπος κοντά στον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα’.
Ο Σόρος και ο Muja επιδιώκουν να επενδύσουν σε υπόγεια αποθέματα του Κοσσυφοπεδίου και τα οποία, πιστεύεται, ότι θα τους αποφέρουν τουλάχιστον € 300 δις ευρώ κέρδη.
Οι δύο εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, επισκέφθηκαν το Κοσσυφοπέδιο και ξεναγήθηκαν σε υπόγειες στοές εξόρυξης μετάλλων.
Αναφερόμενος  στο δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» ο διευθυντής της εταιρίας «Albanian Minerals», Sahit Muja, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ψευδαργύρου, χρωμίου, χρυσού, αργύρου, νικελίου  και άλλων πολύτιμων μετάλλων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: