Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φάτε ψάρι Βοσπόρου…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ο Σ Α ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ο απεδεδειγμένα περί τουρκικής πολιτικής αυταπατώμενος και, επικινδύνως για τον Ελληνισμό, ανεπίδεκτος μαθήσεως κ. Χριστόφιας εξέλαβε ως «μια έκρηξη ενός αυθόρμητου ανθρώπου»(!) και… ευχήθηκε «να μην είναι αυτή η γραμμή της Τουρκίας»(!), αποτελούν εκείνο ακριβώς που ο κ. Χριστόφιας δεν έχει την στοιχειώδη επάρκεια και την πολιτική ανδρεία να αντιληφθεί και να ομολογήσει:
Αποτελούν προϊόν της δικής του, καταστροφικής για το Κυπριακό, πολιτικής. Του Χριστόφια οι «γενναίες» προς Τούρκους «προσφορές» αύξησαν την αχορταγιά της Άγκυρας. Οι δικές του -ανομιμοποίητες από τον λαό- υποχωρήσεις πολλαπλασίασαν την τουρκική βουλιμία. Το δικό του εκπεφρασμένο από 20.7.2008 (ΡΙΚ) «όραμα», να «μην είναι αφέντες οι Ε/κ» και το δικό του, με τον Ταλάτ, Joint Statement της 23ης Μαΐου 2008 για «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» of «equal status», κι η εκ περιτροπής τουρκική προεδρία με τις δικές του ευχές ν’ αναλάβει ο τουρκο-ε/κ «Συνεταιρισμός» (κι όχι η υπάρχουσα Κυπριακή Δημοκρατία) την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο 6μηνο του 2012, εξέθρεψαν τους βρυχηθμούς πλεονεξίας κι αδημονίας του Ερντογάν.
Δ Ε Δ Η Λ Ω Μ Ε Ν Α τουρκο-ε/κ Συνεταιρισμός είναι η «λύση Χριστόφια»: Ισότιμα και συγκυριαρχικά ελεγχόμενος από το πλήρως και ασφυκτικώς ελεγχόμενο από την Άγκυρα «τ/κ συνιστών στέιτ», της εναρκτήριας συμφωνίας Χριστόφια - Ταλάτ της 23.5.2008. Έχοντας λοιπόν τσεπώσει, επί τριάμισι χρόνια, όλες τις θεμελιώδεις κι επιπρόσθετες υποχωρήσεις Χριστόφια, η Άγκυρα αδημονεί, διά στόματος Ερντογάν, να τις κεφαλαιοποιήσει:
Ν Α ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ η Τουρκία, μέσω του «τ/κ συνιστώντος στέιτ» ΚΑΙ τον έλεγχο της προεδρίας της ΕΕ από 1ης Ιουλίου 2012. Μέσω της «Σημαδεμένης Τράπουλας» του ΟΗΕ για τη «λύση του Κυπριακού», υπέρ της αποκλειστικότητας της οποίας κραυγάζει, αφρίζοντας εναντίον οιασδήποτε στο Κυπριακό ανάμειξης της ΕΕ, ο Ερντογάν. Απειλώντας κιόλας εναντίον οποιασδήποτε έκφανσης της συνέχειας και της κυριαρχίας της υπάρχουσας (ακόμη) Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω κι αν αυτή αφορά το… φυσικό αέριο! «Χώρα που να λέγεται Κύπρος» (δηλαδή η νομίμως ελεγχόμενη από τους Ε/κ αφέντες της, Κυπριακή Δημοκρατία) «δεν υπάρχει», κραύγασε ο Ερντογάν. Αντιλαλώντας το εκπεφρασμένο «όραμα» Χριστόφια, «να μην είναι αφέντες οι Ε/κ».
«Υπάρχει -είπε- η διοίκηση των Κκούπρους ρουμλάρ και η ΤΔΒΚ». Κι επειδή στις «απευθείας συνομιλίες» ήδη ο Χριστόφιας διαπραγματεύεται λύση χειρότερη ακόμα κι απ’ το Σχέδιο Ανάν, γι’ αυτό κι ο Ερντογάν απαιτεί να ξεχαστούν τα περί Μόρφου, Ριζοκαρπάσου κι αποχώρησης των στρατευμάτων, του Σχ. Ανάν... Είναι, εντέλει, το ψάρι που εκλιπαρούσε ο Χριστόφιας να τον ταΐσει στον Βόσπορο ο Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: