Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Υπουργός Οικονομικών

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ως πολιτικός ζογκλέρ αναδεικνύεται ο πατριάρχης του ελληνικού λαϊκισμού αν και συνταγματολόγος παίζοντας με τις λέξεις, τις ερμηνείες και τη διγλωσσία.
Είναι αυτό ακριβώς που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του λαϊκισμού (βλ. το έργο μου : «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», ,Αθήνα, 2002, σελ. 139 – 146 όπου το Κεφάλαιο για τη διγλωσσία και τον ανουσιο λόγο).
Στο κείμενο αυτό παρατίθεται και ετούτη η άποψη του Άγγλου φιλοσόφου T Hobbes, που εδώ και τέσσερις αιώνες περίπου έγραφε για την τεράστια κοινωνική και πολιτική σημασία του λόγου: «Το φως του ανθρώπινου πνεύματος είναι οι σαφείς λέξεις, καθορισμένες, πρώτον, και ξεκαθαρισμένες από κάθε αμφιβολία, με ακριβείς ορισμούς. Ο λόγος είναι η πορεία του, το μεγάλωμα της επιστήμης είναι ο δρόμος, και το καλό της ανθρωπότητας η κατάληξη. Αντίθετα, οι μεταφορές, οι διφορούμενες λέξεις που δεν θέλουν να πουν τίποτα είναι σαν τους νυχτερινούς φωσφορισμούς στους τάφους και τα έλη».
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Ελλάδα οδεύει προς τον τάφο με τον «Κυρίαρχο» λαό να παρακολουθεί την εκφορά της. Ένα Γουδί! Ένα Γουδί ! Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: