Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ε μ φ ύ λ ι ο ς Δ ι χ α σ μ ό ς ε ν ό ψ ε ι ;

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Ε Γ Ι Σ Τ Η των συμφορών η 20ή Ιουλίου 1974. Υπενθυμίζει, 37 έτη, πώς ο Εμφύλιος Διχασμός γκρέμισε τα τείχη. Άνοιξε, με τους Εφιάλτες, τις Κερκόπορτες. Για να επιτύχει η Τουρκιά την άλωση. Πρώτα της Κερύνειας κι ύστερα της μισής πατρίδας. Προγονόθεν ενδημικό καρκίνωμα, ημών των Ελλήνων, ο Εμφύλιος Διχασμός. Ανέκαθεν γεννιέται από τη συνεύρεση της Αρχομανίας και του Φατριασμού, με την Πλεονεξία και τον Φθόνο. Ικανός πάντα να καταλύει, να διαστρεβλώνει και να παραποιεί την ουσία, το νόημα και το περιεχόμενο του πάτριου ημών δημοκρατικού πολιτεύματος: «Και όνομα μεν διά το μη ες ολίγους αλλ' ες πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται·»...
Π Ε Ρ Ι Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ σήμερα Εμφυλίου Διχασμού επίφοβες: Αρχομανούς προέδρου κυβέρνηση, αρνούμενη να ξεγαντζωθεί από την εξουσία -τής οποίας οι κακουργηματικές αμέλειες προκάλεσαν τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου- όχι μόνο απειθαρχεί στην απαίτηση της πλειονότητας του δημοκρατικού λαού να παραιτηθεί και να επιτρέψει την δι’ εκλογών λειτουργία των θεσμών του πολιτεύματος, αλλά κι επιστρατεύει τον φατριασμό και τον κομματικό φανατισμό εναντίον της πλειοψηφίας.
Α Υ Τ Η η Αρχομανία κι ο Φατριασμός στοιβάζουν πολύ περισσότερα και πολύ πιο επικίνδυνα θανατηφόρα «εμπορευματοκιβώτια» εκρηκτικών (Εμφυλίου Διχασμού, αυτή τη φορά) απ’ ό,τι εκείνα της Ναυτικής Βάσης «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης». Εάν εκραγούν, απειροελάχιστη θα καταστεί η 11η Ιουλίου μπροστά στα ολεθριότερα που θα συμβούν.
Ε Α Ν ΟΛ’ ΑΥΤΑ έχουν δόσεις αλήθειας και δεν αποτελούν αποκύημα καταστροφομανίας, το άμεσο, το κατεπείγον, το εκτάκτου ανάγκης καθήκον ΟΛΩΝ των ηγεσιών των κομμάτων είναι: Συνασπισμένες, ομόθυμες κι ομονοούσες, εμπράκτως να πείσουν ΤΩΡΑ τον κ. Χριστόφια να παραιτηθεί. Για να λειτουργήσουν ΤΩΡΑ οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Ο κ. Χριστόφιας και το κόμμα του (ΑΚΕΛ-Ε.Δη-Έπαλξη κ.ο.κ.), δύο μήνες πριν από τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου, στις Βουλευτικές της 22.5.11, έλαβαν τις ψήφους του 24,86% του εκλογικού σώματος. Μετά τον Όλεθρο, αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας δεν δικαιούται να εξαντλήσει το υπόλοιπο της θητείας για την οποία (και με ψευδείς παραστάσεις στο Κυπριακό προς ΔηΚο και ΕΔΕΚ) πήρε την εντολή στις Προεδρικές της 24ης Φεβρ. 2008.
Δεν της το επιτρέπει η δίκαιη οργή του λαού. Ο οποίος ορθώς τρέμει καθημερινά τις θανατηφόρες ανεπάρκειες αυτής της κυβέρνησης. Η εκκολαπτόμενη τώρα, μέγιστη απειλή Εθνικού Διχασμού δεν επιτρέπει καν άλλα χρονικά (ούτ’ ημερών πλέον) περιθώρια ολιγωρίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Από ποιους αναμένουν οι Τούρκοι να ολοκληρώσουν ΤΩΡΑ (πριν από την κυπριακή προεδρία της ΕΕ) τη νομιμοποίηση των επί 37 έτη παράνομων κατοχικών αποτελεσμάτων του Δίδυμου Κακουργήματος της 15ης και 20ής Ιουλίου 1974, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη «σταθμισμένη» υποταγή των Ελλήνων Κυπρίων στην «πολιτική ισότητα 82%=18%» στους Τούρκους και την επιβολή του Διζωνικού «Δικοινοτικού» Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Κρατών of equal status; Προσφέρουν τώρα και… ηλεκτρισμό για τούτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: