Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τεράστια πρόκληση Ερντογάν.Πέταξε με ελικόπτερο σε Αμμόχωστο, Μόρφου

Τεράστια πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
Ο τούρκος πρωθυπουργός παρόλο που δεν ήταν στο πρόγραμμα του πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πόλη της Μόρφου αλλά και την Αμμόχωστο που παραμένει κλειστεί από το 1974!
Ο Ερντογάν σχεδόν μια ώρα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τους πήρε το ελικόπτερο και αρχικά εξέτασε λεπτομερώς την Αμμόχωστο. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρει χαρακτηριστικά «συζητείται το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή ι να ανοίξει για κατοίκηση σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για την Κύπρο.
Δεύτερη περιοχή που πέταξε το ελικόπτερο του τούρκου πρωθυπουργοί ήταν η πόλη της Μόρφου. Η συγκεκριμένη πόλη στο σχέδιο Ανάν προβλέπονταν να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η πτήση του Ερντγοάν δείχνει το άμεσο ενδιαφέρον του Ερντογάν που δηλώνει συνέχεια πως « το σχέδιο Ανάν τελείωσε».
Η Μόρφου δέχεται τις λιγότερες επενδύσεις από τους τουρκοκυπρίους λόγω του ενδεχόμενου επιστροφής. Ο Ερντογάν μόλις προσγειώθηκε υποσχέθηκε επενδύσεις στην περιοχή.
Με την πτήση του ελικοπτέρου ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα πως σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για το Κυπριακό η Άγκυρα σχεδιάζει ένα διαφορετικό στάτους για τα Κατεχόμενα με άμεσο ενδιαφέρον της Τουρκίας.
Στις δηλώσεις που έκανε στην τουρκοκυπριακή τηλεόραση ΒRT ο Ερντογάν δήλωσε « το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο. Σε περίπτωση που φτάσει η Τουρκία θα κάτσει με την «ΤΔΒΚ» και θα δούμε τι θα κάνουμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. » Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν στον Ερντογάν « μιλάτε για ΄Ενωση με την Τουρκία ή για την έντατικοποίηση της αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ» ο Ερντογάν δήλωσε « μην ανακατεύετε ακόμα αυτά, είναι πρόωρα , είναι νωρίς ακόμα» χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο.



Πηγή  : http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: