Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΣΤΟ ΜΝΗΝΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Αχαριστία και ψευδολογίες στον τάφο του Σαδίκ

Με τους ψευτομουφτήδες να έχουν την ευθύνη όλο το θρησκευτικό μέρος της τελετής του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ, με τις λευκές κελεμπίες τους και περίπου τριακόσιους κατοίκους, παράλληλα με τοπικές αρχές παρά την κινητοποίηση που υπήρξε δίχως όμως θεαματικό αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του «Χ» τέλειωσε και η φετινή τελετή. Οι Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ έχοντας την πρωτοκαθεδρία μαζί με την κινητοποίηση γενικού προξένου της Τουρκίας Μουσταφά Σαρνίτς, έκλεψαν την παράσταση κάνοντας τους βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, σαν φτωχούς συγγενείς αφού την πρωτοκαθεδρία είχαν οι προσκεκλημένοι βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου και οι εκπρόσωποι συλλόγων από την γείτονα όπως ο Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, του Συνδέσμου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης-Κων/πολης στο 16τές μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ. Μεταξύ των παρισταμένων επίσης, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δεβετζήογλου, η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ.
Στους απόντες, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Γκαλήπ Γκαλήπ και Μουσταφά Μουσταφά, καθώς και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ και πολλοί άλλοι που δεν συμμετείχαν στην φιέστα όπως και άτομα από το περιφερειακό συμβούλιο, τα δημοτικά συμβούλια που άλλες φορές συνωστιζόταν για μια θέση πέριξ του τάφου, που σημαίνει φωτογραφία δημοσιότητα και «καλή διαγωγή».
Αξίζει να δούμε ένα απόσπασμα από τις ομιλίες που αναλυτικά υπάρχουν στα «tourkikanea .gr» Oμιλία Αλή Τσαβούς Μουσταφά του DEB: «Πέρασαν 16 χρόνια από το θάνατο του Σαδίκ και δεν είδαμε καμία βελτίωση στο θέμα των δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Εκτός από κάποιες πολύ ασήμαντες βελτιώσεις. Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν θέλουμε να ζούμε στον μεσαίωνα, 50 χρόνια πίσω από την πλειοψηφία. Και όμως είμαστε σφιχτά δεμένοι με αυτή τη πατρίδα, καλοί πολίτες, υποδειγματικοί πολίτες. Ποτέ δεν αποτελέσαμε απειλή και κίνδυνο για την Ελλάδα. Θέλουμε όμως να ζούμε ανθρώπινα και με βάση τα στάνταρ της Ε.Ε. Θέλουμε να ζούμε μέσα σε γαλήνη. Στην περιοχή μας το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης είναι αυτό που πιο πολύ από όλους θέλει την ειρήνη και τη γαλήνη. Φυσικά όσο επιθυμούμε την γαλήνη και την ειρήνη, άλλο τόσο θέλουμε και την ισότητα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε αυτήν την ισότητα.
Αξιότιμοι ομογενείς, αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ζητάμε την απόδοση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάνης. Και τα ζητάμε με δυνατή φωνή. Διότι αν καθυστερήσουν κι άλλο τα βήματα που πρέπει να γίνουν τότε οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα πτωχεύσουν. Αυτό το βάρος δεν θα το αντέξουν. Εγώ όμως ελπίζω, τα ωραία μας περιμένουν.
Αξιότιμοι ομογενείς της Δυτικής Θράκης είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον αναγκαίο αγώνα για το θέμα αυτών των δικαιωμάτων. Αν δεν φτάσουμε αυτόν τον αγώνα στο επιθυμητό επίπεδο τότε δεν θα αναπαυτεί η ψυχή του αείμνηστου μας ηγέτη Αχμέτ Σαδίκ. Θα ήθελα από εδώ να σας απευθύνω τα εξής λόγια: Τώρα είναι η ώρα οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να στηρίξουν την κληρονομιά τους.
Είναι η ώρα για ενότητα Είναι η ώρα για αγώνα στη βάση του «το δίκιο δεν δίνεται, παίρνεται». Η κόρη του εκλιπόντος Φουντά και ο γιος του Λεβέντ, άνοιξαν και έκλεισαν τον κύκλο των ομιλιών. Ακολούθησε προσευχή στο Εσκί Τζαμί και δείπνο ενώ σχολιαζόταν αρνητικά από τους διοργανωτές η ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: