Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ή ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟΥ??? Προφανώς η σωστή απάντηση είναι πως εκεί που το ένα πιάνει πάτο, το άλλο αρχίζει και μεγαλουργεί.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διότι διαφορετικά πώς να ερμηνεύσει κανείς τη στάση ενός πρωθυπουργού που έχει παραιτηθεί ολοκληρωτικά από τον πολιτικό του ρόλο, και περιορίζεται στο να καλωσορίζει επίδοξους κατοχικούς τσαρλατάνους, στη χώρα που υποτίθεται ότι κυβερνά, και να παραλαμβάνει ως θυρωρός, ή στην καλύτερη περίπτωση ως κλητήρας, τα «διαπιστευτήριά» τους, προσυπογράφοντας πρωτόκολλα κατοχής???
Είναι δυνατόν η εκπρόσωπος των διεθνών δολοφόνων και των αιματοβαμμένων επεμβάσεων, να δηλώνει ότι «συμπάσχει με τους αγανακτισμένους Έλληνες» που ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τον «επαναστάτη της ΕΦΕΕ» διεκδικώντας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, και αυτός ο ανεκδιήγητος άνθρωπος να στέκεται δίπλα της και να χαμογελά???
Είναι δυνατόν να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας η εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που συνεχίζει να δολοφονεί αδίστακτα τους λαούς, και αυτός ο απίστευτος άνθρωπος να στέκεται δίπλα της και να μην κοκκινίζει από ντροπή που έχει καταλύσει με τους χειρισμούς του κάθε έννοια δημοκρατίας και έχει τσαλακώσει ανεπίτρεπτα το Σύνταγμα και τους θεσμούς κατ απαίτηση των νταβατζήδων και των εντολέων του στην παγκόσμια διακυβέρνηση???
Είναι δυνατόν αυτός ο λαός να έχει καταδικαστεί στη δυστυχία και την απόγνωση και ο «Έλληνας» πρωθυπουργός να στέκεται χαμογελαστός δίπλα στη θεία Σάμαινα που δηλώνει απερίφραστα ότι «εδώ υπάρχει μια ευκαιρία και θέλουμε να είμαστε μέρος της αξιοποίησής της», προκαλώντας έτσι την απόλυτα δικαιολογημένη οργή των Ελλήνων πολιτών???...
Είναι δυνατόν ο θηλυκός Νταβέλης της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής να δηλώνει και ευθέως και σαφέστατα πως επιδιώκει να βάλει χέρι στις πλουτοπαραγωγικές – ενεργειακές πηγές της χώρας μας (ως μέρος της ευκαιρίας που αναζητά) και αυτός ο απίστευτος άνθρωπος να μην επιστρατεύει κάποιο ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας για να την εγκαλέσει στην τάξη???
Είναι δυνατόν να αναγνωρίζεται, με τη σφραγίδα και τη βούλα της πρωθυπουργικής αφωνίας, στο διεθνή χωροφύλακα το δικαίωμα σχεδόν να υπαγορεύει την κατεύθυνση της λύσης που επιθυμεί σε εθνικά θέματα που είναι απόλυτα ταυτισμένα με την ίδια την υπόσταση του Ελληνισμού, και να μην υπάρχει αντίδραση ούτε καν σε επίπεδο γκριμάτσας???
Τι στο διάολο τελικά γίνεται εδώ???
Έχει κυβέρνηση αυτή η χώρα ή τελεί υπό καθεστώς διορισμένων τοποτηρητών εν είδει κοτσαμπάσηδων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της μεγάλης πύλης???
Θα αφυπνιστούν επιτέλους τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, και με μοναδικό έστω μέλημα την ανάγκη να περισώσουν τα τελευταία υπολείμματα εθνικής αξιοπρέπειας, να ανακόψουν αυτό τον επικίνδυνο κατήφορο πριν οδηγηθούμε σε ατραπούς από τους οποίους δε θα υπάρχει επιστροφή???
Θα αποφασίσουν επιτέλους ότι με αυτή την καρικατούρα πρωθυπουργού, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε καν να συνομιλούν???
Θα συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι όσο αυτή η καρικατούρα πρωθυπουργού παραμένει στην εξουσία, δεν έχει κανένα απολύτων νόημα ούτε καν η συμμετοχή τους και η αντιπαράθεση μέσα στο κοινοβούλιο, αφού αυτή η συμμετοχή όχι μόνο δε συμβάλει στην επεξεργασία και διαμόρφωση πολιτικών, αντίθετα νομιμοποιεί την παρουσία και το τυπικό δικαίωμα ενός επικίνδυνου θίασου να αποσυνθέτει τη χώρα???
Θα συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι, κάθε περαιτέρω συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τους μετατρέπει σε κομπάρσους στο πιο επικίνδυνο σενάριο που ξετυλίγεται με τρόπο δραματικό σε βάρος του τόπου???
Υπάρχει τελικά πατριωτική δύναμη σ αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα που να τολμήσει με τη στάση της – αφού δεν το τολμά με τη δράση της – να δημιουργήσει πολιτική κρίση ικανή οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακόψει αυτή την επικίνδυνη πορεία, και ταυτόχρονα να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα στα αρπακτικά που καιροφυλακτούν, ότι οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης είναι παράνομες και ότι καμία αυριανή κυβέρνηση – όποια κι αν είναι, με όποιο τρόπο και αν σχηματιστεί – δεν πρόκειται να σεβαστεί και να τηρήσει παράνομες αποφάσεις???
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: