Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κ α κ ο υ ρ γ ι ο δ ι κ ε ί α κι όχι μόνο παραιτήσεις

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ρ Ο Σ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ «Σημερινής», κατεπείγον: Παρακαλώ ακυρώστε το προηγούμενο άρθρο, γραμμένο Κυριακή βράδυ, που σας έστειλα για την Τρίτη 12η Ιουλίου 2011. Η φρικτή τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» το καθιστά εντελώς άχρηστο. Παρακαλώ, γράψτε σε όλες τις σελίδες, σε όλες τις στήλες, κραυγάστε απ’ όλα τα ραδιόφωνα κι απ’ όλες τις τηλεοράσεις, ότι:
- Δεν αρκούν οι παραιτήσεις του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΦ.
- Δεν αρκούν τα τριήμερα πένθη.
- Δεν αρκούν, αλλά προκαλούν, όλες οι κυβερνητικές και κομματικές δηλώσεις θλίψης, πένθους και τα λόγια συμπαράστασης προς τα θύματα της τραγωδίας.
Φ Ω Ν Α Ξ Τ Ε ότι: Κακουργιοδικεία χρειάζονται. Να λειτουργήσουν αμέσως και εκτάκτως. Να συλληφθούν πάραυτα και να προσαχθούν, για ιδιαζόντως κακουργηματική αμέλεια, ολιγωρία, παραμέληση καθήκοντος, όλοι ανεξαιρέτως οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί προϊστάμενοι των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Εθνική Φρουρά, στο Υπουργείο Άμυνας, στην κυβέρνηση Χριστόφια, που ευθύνονται υπηρεσιακά και πολιτικά ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ για την προαναγγελθείσα αλλά μη αποτραπείσα πολύνεκρη «Χιροσίμα» στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Ο Λ Ο Ι ΕΚΕΙΝΟΙ που αφού υποτάχθηκαν στις διαταγές των ΗΠΑ και «κατέσχαν» το εκρηκτικό φορτίο του ιρανικού πλοίου της Συρίας, το «ξεφορτώθηκαν» στη Ναυτική Βάση. Και επί τρία χρόνια υποχρέωσαν τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ναύτες της ΕΦ, μόνιμους και κληρωτούς, να ζουν με ΑΚΡΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΩΣ και προβλέψιμη τη θανατηφόρα «Χιροσίμα».
Ο Λ Ο Ι ΕΚΕΙΝΟΙ της κυβέρνησης Χριστόφια, πολιτικοί προϊστάμενοι και οι υπηρεσιακοί στην ΕΦ υφιστάμενοί τους, που αρνήθηκαν, αμέλησαν, ολιγώρησαν, κωλυσιέργησαν να πράξουν τα στοιχειωδώς επιβαλλόμενα, από τη φύση του εκρηκτικού «αποθηκεμένου» υλικού, καθήκοντά τους. Θανατηφόρα, κακουργηματική, αμέλεια. Θανατηφόρα, κακουργηματική άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος. Από πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊστάμενους, αποδεδειγμένα ιδιαζόντως επικίνδυνους για τον τόπο.
Α Π Ο ΧΘΕΣ έπρεπε να είναι στον τόπο του κακουργήματος οι επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας. Για τις προσαγωγές στα Κακουργιοδικεία. Κι αν δεν πήγαν ακόμα, αυτοί πρώτοι πρέπει να παραιτηθούν. Μαζί με όλη την κυβέρνηση Χριστόφια…

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: