Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Νορβηγία .Σε ισλαμιστές δείχνουν οι πρώτες αναφορές

Δίδυμη τρομοκρατική επίθεση είχαμε πριν από λίγες ώρες στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, με βόμβα μεγάλης ισχύος και επτά μέχρι στιγμής νεκρούς, ενώ ελάχιστη ώρα μετά, σε κατασκήνωση του σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας, άνδρας με στολή αστυνομικού άνοιξε πυρ σκοτώνοντας είκοσι - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - ακόμη άτομα. Άγνωστος είναι μέχρις στιγμής ο αριθμός των τραυματιών, που προς το παρόν υπολογίζονται σε "αρκετές δεκάδες" σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η έκρηξη ήταν κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού της χώρας και αρχικά υπήρχε ανησυχία για την ίδια την υγεία του, αλλά οι φόβοι έπαψαν όταν ο ίδιος ανακοίνωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά σε τοποθεσία που δεν μπορεί να αποκαλύψει για λόγους ασφαλείας.
Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία - χωρίς να το λένε άμεσα - συνδέουν τις επιθέσεις με ισλαμιστικές ομάδες. "Σαφώς δεν υπάρχουν ιθαγενείς νορβηγικές τροοκρατικές ομάδες, παρόλο που έχουν γίνει μερικές συλλήψεις ανθρώπων διασυνδεδεμένων με την Al Qaeda" έγραφε η Telegraph. Ενώ πολλοί είναι αυτοί που σημειώνουν ότι η Νορβηγία συμμετέχει τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στις επιχειρήσεις στην Λιβυή, από όπου όμως θα αποχωρούσε την 1η Αυγούστου.
Αρκετά μέσα επίσης χρησιμοποιούν τον τίτλο "το τέλος της αθωότητας", αφού στο παρελθόν η νορβηγία δεν είχε ποτέ δει κάποια σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Φαίνεται όμως ότι σιγά σιγά τα πράγματα αλλάζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: