Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Χάσαμε και τον φον Δημήτριο Αʼ, από τον όποιο θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε τι θα έλεγε τώρα, καθώς επί μήνες είχε μετατρέψει τις τουρκικές εκλογές σε κρίσιμο χρονοδιάγραμμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
— Ο φον, και όχι μόνος του φυσικά, καθώς υλοποιούσε σχεδιασμούς του προϊσταμένου του Γ. Παπανδρέου, είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα τις εκλογές στην Τουρκία, για να μπορέσει η Ελλάδα να δώσει πράσινη κάρτα στην Τουρκία για σχεδόν δύο χρόνια. Κι έτσι όλα τα καταπίναμε και όλα τα δικαιολογούσαμε, καθώς δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούμε, μια και υποτίθεται ότι θα έρχονταν οι εκλογές στην Τουρκία και τότε θα άλλαζαν όλα. Ή αν δεν άλλαζαν τελικά, τότε θα... βλέπαμε τι θα κάναμε.
— Το πρώτο σκαμπίλι έπεσε από τον κ. Νταβούτογλου, που όχι μόνο τορπίλισε τις συνομιλίες στο Κυπριακό φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και τον κ. Χριστόφια, που απροσχημάτιστα έχει μπει στη λογική και του χρονοδιαγράμματος και της έμμεσης επιδιαιτησίας, αλλά απείλησε και την ΕΕ ότι θα παγώσουν οι ευρωτουρκικές σχέσεις εάν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούνιο του 2012 χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό.
— Διαμαρτύρονται οι Σκοπιανοί γιατί ταλαιπωρούνται οι οδηγοί των φορτηγών τους που περνούν τα σύνορα, καθώς οι ελληνικές αρχές τα ανακατευθύνουν σε παράλληλο δρόμο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα. Το ότι υπάρχει εκ των πραγμάτων καθυστέρηση και δημιουργούνται ουρές είναι αναμενόμενο, αλλά το να αφήνουν οι Σκοπιανοί υπαινιγμούς για καψόνι στους οδηγούς φορτηγών (με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να αγοράσουν σε αυτό το σημείο νερό και φαγητό) μάλλον είναι υπερβολικό και δείχνει κακοπιστία.
• Θλιβερό ολίσθημα της κρατικής ΕΡΤ, που έσπευσε να χαρακτηρίσει «ακροδεξιούς» τους χιλιάδες Κύπριους που διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης και του Πρόεδρου Χριστόφια για την εγκληματική αμέλεια, η οποία ενέχει και στοιχεία σκόπιμων ενεργειών που τελικά οδήγησαν στην καταστροφή. Είναι κρίμα να συμμερίζεται η ΕΡΤ απόψεις γνωστών κύκλων της Μεγαλονήσου που απλώς παθαίνουν αλλεργία όταν βλέπουν ελληνικές σημαίες στα χέρια Ελληνοκυπρίων.
• Εξάλλου και πρόσφατα το ΑΚΕΛ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για την ύπαρξη ελληνικών σημαιών σε συγκεντρώσεις ή ακόμη και στα γήπεδα. Απλώς να θυμίσουμε ότι η ΕΡΤ είναι ελληνική κρατική ραδιοτηλεόραση και όχι παράρτημα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ...
— Με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Ο κ. Μάντατζη έχει βαλθεί να δοκιμάσει τις αντοχές του κόμματος που τον φιλοξενεί και με τη σημαία του οποίου εκλέχτηκε, αλλά και τοπικών παραγόντων που κατά περιόδους συνεργάστηκαν μαζί του.

— Βγαίνει δημοσίως ο κ. Μάντατζη και καλεί τον «κόσμο» του να ενταχθεί στο κόμμα DEB του συγχωρεμένου Σαδίκ, το «κόμμα της μειονότητας», όπως λέει χαρακτηριστικά. Επιτίθεται και στον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, δηλώνοντας ότι έκανε λάθος που τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τη δικαιολογία ότι αδιαφορεί για τα ζητήματα της μειονότητας και ενώ πήγε σε εκδηλώσεις των Ποντίων, δεν πήγε σε γιορτές της μειονότητας.
• Όση ανοχή δείχνουν για τον κ. Μάντατζη, τόσο αποθρασύνεται. Βεβαίως το καλό είναι ότι στη μειονότητα δεν περνάνε εύκολα τέτοιοι σωτήρες και θα αποδειχθεί εάν πράγματι από το ΠΑΣΟΚ δώσουν την «ευκαιρία» στον κύριο αυτό να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές με το... DEB. Απλώς τότε μάλλον θα ψάχνει για την ψήφο του…
— Στα Σκόπια, όπως ίσως γνωρίζετε, εκτός από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στήθηκε και άγαλμα του βασιλιά της Βουλγαρίας Σαμουήλ. Η πιο ωραία απάντηση δόθηκε από τον διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπ. Ντιμιτρόφ, ο όποιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα Σκόπια για την τιμή που έκαναν στον βούλγαρο βασιλιά. Τους συμβούλευσε μάλιστα να μην κρύβουν ότι είναι «κρυφοβούλγαροι» με το πρόσχημα ότι πρόκειται περί «μακεδόνων» ηρώων και να τοποθετούν στις πλατείες τους μνημεία βουλγάρων ηρώων.
Λέτε οι υπόλοιποι μισοί Σκοπιανοί να αισθάνονται «κρυφοέλληνες»;

— Μετά το μαχαίρι που έχει πέσει στις συντάξεις του ΟΓΑ που δίνονταν τιμής ένεκεν στους Βορειοηπειρώτες, στο στόχαστρο έχει μπει τώρα και η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στην ελληνική εκπαίδευση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η επιμονή του υπουργείου Παιδείας στην εγκύκλιο που είχε εκδώσει και προβλέπει κατάθεση των δικαιολογητικών για τους ομογενείς που είναι υποψήφιοι για εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Το πρόβλημα είναι ότι στην Αλβανία οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 14 Ιουλίου, οπότε πρακτικά αποκλείονται όλοι οι ομογενείς από τις εξετάσεις. Μήπως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και του ΥΠΕΞ;
— Μα είναι δυνατόν τόσους μήνες τώρα να μην έχει βγάλει άκρη ολόκληρο ΥΠΕΞ για το τι έχει συμβεί με το σκάνδαλο -γιατί περί σκανδάλου πρόκειται- της χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Τον Φεβρουάριο διαπιστώθηκε... λογιστικό λάθος και από τότε ερευνούν οι αρμόδιες επιτροπές του ΥΠΕΞ αν συμπίπτουν τα ποσά που έβγαιναν από το ταμείο του ΥΠΕΞ με αυτά που κατέληγαν στα ταμεία των ΜΚΟ. Η απορία μας είναι η εξής: Γιατί δεν δίνουν στη Βουλή, όπως οφείλουν (μια και η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν είχαν δοθεί πλασματικά ποσά στη Βουλή από τον τότε υφυπουργό Σπ. Κουβέλη, με ευθύνη φυσικά των αρμόδιων υπηρεσιών), το ακριβές ποσό που έχει διαθέσει το ΥΠΕΞ για τις ΜΚΟ;
— Ας μάθει η ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και η Βουλή, πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν βγει από το ταμείο του ΥΠΕΞ και μετά ας ψάξουν να βρουν πού «χάθηκε» το λογιστικό η πραγματικό έλλειμμα σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν οι ΜΚΟ.
— Εξάλλου η αναζήτηση των στοιχείων μπορεί να ξεκινήσει εύκολα από τις ΜΚΟ της Μάργκαρετ Παπανδρέου και του Αντρίκου Παπανδρέου.
Πηγή : www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: