Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σωστή διεύθυνση: Χριστόφιας, Ενταύθα.

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Σ Ε ΛΑΘΟΣ διεύθυνση απηύθυναν τις διαμαρτυρίες τους για όσα… εξισωτικά δήλωσε ο Βρετανός υφ.Εξ. κ. Λίντινγκτον, η κυβερνώσα «Χαραυγή», το κυβερνών ΑΚΕΛ και το συγκυβερνών ΕπιΔηΚΟ. Στον κ. Χριστόφια θα 'πρεπε να απευθυνθούν και ΜΟΝΟ στον κ. Χριστόφια. Για την πολιτική του έναντι των Εγγλέζων.
Ε Α Ν ΔΕΝ καταλαβαίνουν γιατί, ας ακούσουν ξανά -αν έχουν αντοχή ακροάσεως- την αγόρευση Χριστόφια, με τα δικά του εγγλέζικα, της Δευτέρας, 27ης Σεπτεμβρίου 2010, στο Brookings των ΗΠΑ, όπου είπε: «The British managed to get sovereign bases in Cyprus. Speaking with Gordon Brown, with whom I had very friendly relations and he wanted really to help me for a solution on the Cyprus problem, I told him that this is not the time to open so many fronts. So the problem of the bases, it’s a problem which is going to be solved by our children and grandchildren together, Greek Cypriots and Turkish Cypriots, being masters of their land in the Republic of Cyprus».
Μ Ε Τ Α ΑΣ μελετήσουν το «Μνημόνιο Συναντίληψης» που είχαν υπογράψει στο Λονδίνο, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008, ο Πρωθυπουργός του Η.Β. Γκ. Μπράουν και ο Πρόεδρος της Κ.Δ. Δ. Χριστόφιας, όπου για τις εγγλέζικες βάσεις αναφέρει ότι: «Οι δύο χώρες επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους στις εκατέρωθεν υποχρεώσεις τους όπως απορρέουν από τις Συνθήκες του 1960». Περί του οποίου, ο κ. Χριστόφιας διευκρίνισε ότι δεν ήγειρε θέμα αποχώρησης των βρετανικών βάσεων όπως δεν τέθηκε από κανέναν Πρόεδρο και καμιά κυβέρνηση της ΚΔ μέχρι τώρα, έχοντας κατά νουν ότι πρώτιστο πρόβλημα της Κύπρου είναι η κατοχή. «Οι βάσεις δεν είναι στην ατζέντα των δύο χωρών τώρα», είπε κι εξήγησε ότι «αυτό το θέμα θα το συζητήσουμε με τους Τ/κ συμπατριώτες μας ως εταίρους και συνιδιοκτήτες στην ΚΔ όταν βρεθεί λύση και επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος» («Χαραυγή 6.6.08).
Υ Σ Τ Ε Ρ Α ΑΣ θυμηθούν τα εξισωτικά «of equal status» που δώρισε ο κ. Χριστόφιας στον Ταλάτ, με το Joint Statement για τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς», την Παρασκευή, 23η Μαΐου 2008, σε συνδυασμό με τις «ολοκληρωμένες προτάσεις» για το λεγόμενο «περιουσιακό» που υπέβαλε στους Τούρκους ο κ. Χριστόφιας (και τα ξέρουν οι Εγγλέζοι) την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010, για ν’ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ΤΙΝΟΣ η πολιτική έδωσε στον κ. Λίντινγκτον τη δυνατότητα να πετάει στα σκύβαλα εκείνη την παράγραφο του Μνημονίου που έλεγε ότι: «Το Η.Β. αναλαμβάνει να συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες του για τη νομική ισχύουσα κατάσταση στην Κύπρο σχετικά με το περιουσιακό και για τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ»…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν οι 45 χιλιάδες τουρκικού στρατού, χωρίς καμιά επιστράτευση, δύνανται σε μισή ώρα να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις, είναι δυνατόν να εκθειάζεις, σε… Καϊμακλιώτες μάλιστα, ως «αναδιοργάνωση της ΕΦ» το ξήλωμα των Φυλακίων - νησίδων άμεσης αντίστασης - και την ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ των Λόχων Κατοικημένων Τόπων, εκλαμπρότατε;

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: