Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο άμεσος κίνδυνος να ναυαγήσει το σκίρτημα των… αγανακτισμένων

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα




Χρόνια και χρόνια ο γράφων κατηγορούσε το δοσίλογο λαό γιατί στήριζε, ψήφιζε και χειροκροτούσε το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα. Κάποια στιγμή, μετά την χρεοκοπία και την κατοχή του ΔΝΤ και τη δυστυχία και την πείνα που απλώνεται στα στομάχια του "κυρίαρχου" λαού, ξεπήδησε επιτέλους το αδέσμευτο "κίνημα των αγανακτισμένων". Ξεκίνησε ανεξάρτητο, αυθόρμητο, μέσα από τους κόλπους της χειμαζόμενης νεολαίας, με όπλο το Ίντερνετ.
Αυτή η "Μαγιάτικη Άνοιξη της Ελλάδας" που ξεκαναπέδιασε την παραλλαγή και λούφα των "καπάτσων" Ελλήνων, οι οποί, επιτέλους… κουνήθηκαν.
Μετέχω από την αρχή σ' αυτές τις ελπιδοφόρες εκδηλώσεις, σ' αυτό το δημοκρατικό σκίρτημα και μάλιστα στην "Πρώτη Γραμμή"!
Βρίσκομαι στα κράσπεδα του "Αγνώστου Στρατιώτη", μαζί με τα δεκαπεντάχρονα παιδιά, τη νεολαία των 18, 20, 25 χρόνων, φωνάζοντας μαζί τους: "Κάτω οι κλέφτες" - "Να φύγουν οι κλέφτες", μουντζώνοντας τη Βουλή.
Μάλιστα, ένα βράδυ που έγινε κάποια βλάβη στην ηλεκτρική παροχή βρέθηκα στο ίδιο μέρος με λαμπάδες της Λαμπρής, μεταφέροντας το φως της Αναστάσεως στην Ελλάδα του σκότους. Κάποιοι νέοι θα θυμούνται το γεγονός. Όμως, όπως διαπίστωσα, κατεβαίνοντας προς τα χαμηλά, προς το κέντρο της πλατείας, εκεί λειτουργούν διάφορα ιδεολογικά και πολιτικά γκρουπόσκυλα, τα οποία, με διαφορετικές εντελώς απόψεις στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, επιχειρούν να επιβληθούν και να χειραγωγήσουν αυτό το κύμα της διαμαρτυρίας.
Είναι κίνημα διαμαρτυρίας, πολύ πολιτικοποιημένο και καθόλου κομματικοποιημένο, το οποίο κινδυνεύει να φυλλορροήσει, αν δεν πάρει τη μορφή μιας εθνικής εξεγέρσεως.
Θα πνιγεί μέσα στις "ενδοσυνταγματικές" αντιθέσεις, τις ατέρμονες "συνελεύσεις" για την μορφή του πολιτεύματος και το Νέο Σύνταγμα!
Δεν είναι καθόλου περίεργο, που ξαφνικά διάφοροι "πνευματικοί" στυλοβάτες του συστήματος της σήψης, επιχειρούν - και μάλλον θα το πετύχουν - να το χειραγωγήσουν, να το συνεχίσουν και να το αποπροσανατολίσουν!
Προβάλλονται από τους ίδιους δημοσιογράφους, οι οποίοι επί δεκαετίες υπήρξαν πιστοί μπάτλερ του εκφυλισμένου συστήματος της οικογενειοκρατίας.
Με άλλα, λόγια, ο κόσμος της χυδαίας καριέρας παριστάνει τον εισαγγελέα της… ανατροπής!
Στο μεταξύ, πολλοί και διάφοροι ονειρεύονται να χτίσουν ένα ηγετικό πολιτικό προφίλ για τη μέλλουσα πολιτική καριέρα.
Έχοντας ως οδηγό τους "επιτυχημένους" της "γενιάς του Πολυτεχνείου", οι οποίοι - κατά κανόνα - εξαργύρωσαν ακριβά κάποια συνθήματα που εξέπεμψαν μέσα από αυτό, κινούνται δραστήρια για επανάληψη του αρρωστημένου γεγονότος, για το οποίο την κύρια ευθύνη φέρει το ΚΚΕ, το ΚΚΕεσ και το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν ψευτοήρωες "ιδεολόγους" που δεν είχαν τις πολιτικές απόψεις που απέκτησαν στην πορεία ως βουλευτές!!
Μέσα στον αγώνα δρόμου για την προώθηση των προσωπικών συμφερόντων της ανάδειξης θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το ναυάγιο αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας.
Οι… αγωνιστές του Πολυτεχνείου δεν είχαν την προσωπική ιδιοτέλεια για μετέπειτα καριέρες. Αντίθετα, πολλοί από όσους δραστηριοποιούνται στην "Άνοιξη του Συντάγματος", στο βάθος του μυαλού τους καλλιεργούν αυτή τη φιλοδοξία.
Μια φιλοδοξία πολλών ετεροκλήτων στοιχείων η οποία θα οδηγήσει στις διαφωνίες, τις συγκρούσεις, τη διάσπαση και το ναυάγιο!
Είθε τα πράγματα να μην εξελιχθούν σύμφωνα με τις απαισιόδοξες αυτές προβλέψεις!
Καταλήγοντας, επαναλαμβάνω τη φράση του Γάλλου νομπελίστα Α. Καμύ, που εδώ και έξι δεκαετίες έλεγε: "Χάσαμε και την αρετή της εξέγερσης"!
Έλληνες! Προσοχή: Να μην χάσουμε τη μοναδική ευκαιρία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η "Άνοιξη του Συντάγματος" σε εφαλτήριο κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων, γιατί θα απλωθεί, για χρόνια, ο χειμώνας της έκδηλης κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: