Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αλβανικό δημοσίευμα: «Σχέδιο προσάρτησης της Βορείου Ηπείρου με τον Βασίλη Μπολάνο»


«Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας και πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Βασίλης Μπολάνος, ενδέχεται να εκλεγεί από τους Αλβανούς συμβούλους στην Περιφέρεια του Αυλώνα, ως επικεφαλής  του Νομού.

»Υπάρχουν ανησυχητικές φήμες ότι αν εκλεγεί ο Μπολάνος, θα δημιουργηθούν γεγονότα, διότι ο Βασίλης Μπολάνος, γνωστός προβοκάτορας, προκάλεσε την υποκίνηση εθνικού μίσους μεταξύ των Αλβανών και των Ελλήνων.

»Ο Βασίλης Μπολάνος, δεν είναι ένα απλό όνομα, δεν είναι απλά ο πρόεδρος μιας ένωσης των Ελλήνων στην Αλβανία, αλλά είναι αυτός ο άνθρωπος που προετοιμάζει τις παγίδες ενάντια σε όλους τους Αλβανούς, είμαι βέβαιος ότι θα φέρει πολλές προκλήσεις κατά του έθνους και του πολιτισμού στη διάρκεια των ετών που θα γίνει επικεφαλής του Συμβουλίου», γράφει το γνωστός εθνικιστής δημοσιογράφος  Arben P. Llalla.

«Ως εκ τούτου»- συνεχίζει- «οι Αλβανοί πολιτικοί οι οποίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν τη ψήφο τους στην εξτρεμιστική λύση του  Βασίλη Μπολάνο (ekstremistin Vasil Bollano) με τις ψήφους των πολιτών του Αυλώνα, ως επικεφαλής του νομού, παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία από τις αρνητικές δραστηριότητες που ο Βασίλης Μπολάνος  διηύθυνε το Δήμο της Χιμάρας.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Βασίλης Μπολάνος, 15 ημέρες πριν την ημερομηνία που θα λάβει η Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, δήλωσε δημόσια ότι στην Αλβανία ζει ο αριθμός ρεκόρ (όπως καταγράφηκε) από την Ομόνοια,  των 300.000 Ελλήνων;

Ο Βασίλης Μπολάνος- γράφει ο Llalla- έκανε αρκετές συναντήσεις με τον Babis Harallambis, έναν Έλληνα πολιτικό που ανήκει στα εξτρεμιστικά στοιχεία.

Ο Harallambis λειτουργεί  από το 1981, στο Σύνδεσμο Αυτονομίας της  Βορείου Ηπείρου και διοργανώνει δραστηριότητες για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας.
Ο Μπολάνος υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές  των εξτρεμιστικών συλλόγων της ελληνικής μειονότητας, της Ένωσης της Νεολαίας της Βορείου Ηπείρου, που ήταν υπό την καθοδήγηση του Θεοφάνη Καλυβιώτη, πρώην συμβούλου της κυβέρνησης Μπερίσα την περίοδο 2009-2013.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2011, ο Βασίλης Μπολάνος, επισκέφθηκε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και έκανε κάποιες συναντήσεις προκειμένου να διαδώσουν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Είχε συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου «Πύρρος», όπου ο Μπολάνος στάθηκε δίπλα στη σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Η συμμετοχή του Βασίλη Μπολάνου σε αυτήν την αντι-αλβανική πράξη είναι αντισυνταγματική και αγνοεί τη Δημοκρατία της Αλβανίας, καθ’ όν χρόνο ήταν, τότε, πρόεδρος της Χιμάρας.

Μάλιστα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Βασίλης Μπολάνος, προέβη σε μια πατριωτική ομιλία για το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Ο Βασίλης Μπολάνος κατέχει και διάφορες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, όπου εργάζονται  Έλληνες που αγωνίζονται για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 2009, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηπειρωτικής Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ήταν ο επικεφαλής της «Βορείου Ηπείρου».

Όταν έγινε επικεφαλής της «Βορείου Ηπείρου», όταν συνειδητοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει το νόμο για παραβιάσεις στο Δήμο της Χιμάρας και θα μπορούσε να καταλήξει στη  φυλακή για διαφθορά, είχε τρέξει στην Αμερική, την Αυστραλία, τη Γερμανία για να ζητήσει προστασία από το ελληνικό λόμπι...


(Το δημοσίευμα του sot,  είναι μακροσκελές και αναλύει όλον τον ...αλβανικό φάκελο του Μπολάνου, προκειμένου να μην εκλεγεί νομάρχης στον Αυλώνα)

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: