Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μια οφειλόμενη απάντηση προς τους κάθε λογής ανθέλληνες

Του Γιώργου Φωκά

Την ώρα που σύρονται αυτές οι γραμμές οφείλω να ομολογήσω ότι κυριαρχούμαι από ανάμεικτα αισθήματα. Αισθήματα εθνικής ανάτασης και περηφάνιας από τη μια, αλλά κυρίως ντροπής, λύπης και προβληματισμού από την άλλη. Και εξηγούμαι.
Από ιδρύσεως τής κατά τα άλλα πολύπαθης Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά κυρίως μετά την καταστροφή του 1974, συμβιβαστήκαμε με μια κακόγουστη νοοτροπία. Δηλαδή όσα δεινά επισωρεύθηκαν σε αυτόν το δύσμοιρο τόπο να τα ρίχνουμε όλα στους ''Καλαμαράδες'' και στην ''Ψωροκώσταινα'' - έτσι αποκαλούμε δυστυχώς, μεγάλη μερίδα του λαού μας, την ίδια την Ελλάδα.
Για όλα λοιπόν φταίει ο μακαρίτης ο Καραμανλής, ο θρυλικός γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου καθώς, άκουσον-άκουσον, και τα αμούστακα λεβεντόπαιδα της Ελληνικής Μεραρχίας της περιόδου 1964-67 που δήθεν οχλαγωγούσαν και ετοίμαζαν πραξικόπημα κατά του Εθνάρχη Μακαρίου. Απ' όλο αυτό το συνονθύλευμα εξαιρείται η στάση της Χούντας, που όντως υπήρξε καταστροφική για το Έθνος. Για να επανέλθω στο διά ταύτα, εμείς οι Ελληνοκύπριοι, εννοείται ότι δεν φταίμε σε τίποτα.
Για όλα λοιπόν φταίνε οι ''Καλαμαράδες'' και ο ξένος παράγοντας. Πάει, τέλειωσε. Δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι να κάνουμε ένα είδος ενδοσκόπησης, να διερωτηθούμε μήπως φταίμε κι εμείς κάπου, τέλος πάντων... Το παρήγορο είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 25% που δεν ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις. Οι υπόλοιποι από εμάς είτε φοβούνται λόγω πειθαναγκασμού, που έκανε την εμφάνισή του επί Μακαριοκρατίας, είτε, ακόμη χειρότερα, αρνούνται να παραδεχθούν ότι είναι Έλληνες λόγω πλύσης εγκεφάλου. Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο πάνω, κρίνω ότι οφείλω μιαν απάντηση προς τους κάθε λογής ανθέλληνες (κυρίως κομμουνιστές) αυτού του τόπου.
Παραθέτω λοιπόν τα πιο κάτω αληθή γεγονότα.
Αν το μαύρο εκείνο Καλοκαίρι του '74 δεν ήταν οι εικοσάχρονοι Λεβέντες της ΕΛ.ΔΥ.Κ. μαζί με τους λιγοστούς Εθνικόφρονες Ελληνοκύπριους εφέδρους, που κρατούσαν τη γραμμή από το Γερόλακκο μέχρι τη Σχολή Γρηγορίου, δηλαδή τα περιβόητα κατ' εμάς «καλαμαρούθκια» αλλά προπαντών το Τάγμα του Αγέρωχου κάθως και Γνήσιου Έλληνα (Π....το Καλαμαρά, σύμφωνα με άλλους) Ταγματάρχη, τότε, Δημήτρη Αλευρομάγειρου, οι Τούρκοι εισβολείς θα είχαν υψωμένη την ημισέληνο στην ταράτσα της πολυκατοικίας του Καλησπέρα, καθώς επίσης μέχρι τις παρυφές της Λακατάμειας.
Οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια είναι περιττά. Και σαν καταληκτικό σχόλιο: Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγομεν πέτρες. Τα συμπεράσματα δικά σας, φίλοι αναγνώστες.


Πηγή : http://www.sigmalive.com/


*****Σχόλιο: ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: