Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΟΔΕΓ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014

Αγαπητοί φίλοι
σας παρακαλούμε ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο «Σύνδεσμος των Φίλων της Μαριούπολης» εξέδωσε την εργασία της Ασπασίας Σχοινά, Φιλολόγου Καθηγητρίας, για το ημερολόγιο του έτους 2014 με θέμα «Ελλήνων Κόσμημα».

Οι εισπράξεις από την πώλησι του ημερολογίου, που εκδόθηκε με δαπάνες του «Συνδέσμου οι Φίλοι της Μαριούπολης» και των εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας ελληνοπαίδων, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, του Μοναστηρίου των Σκοπίωνκαι του Βορείου Πόντου.

Η εργασία αναφέρεται στα κοσμήματα τα οποία έχουν διασωθεί από τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, τα οποία ανάγονται πολλές χιλιετίες πίσω στην Ιστορία. Η επιλογή της παρουσίασης δεν έγινε με βάση μόνο την ομορφιά τους, αλλά κυρίως την αρχαιότητά τους και την χρηστική τους αξία. Γίνεται ακόμα λόγος για τα υλικά και τον τρόπο της κατασκευής τους, καθώς και τον σκοπό που εξυπηρετούσαν, που δεν ήταν μόνο ο καλλωπισμός. Στον πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταδείξει την συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού, γι’ αυτό και τα θέματα των εργασιών αυτών που εκδίδονται τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχουν σχέσι με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και το σήμερα.

Πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι και όχι για ένα ημερολόγιο τοίχου.
ΤΙΜΗ : 10 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ : 210 7718077


Γεώργιος Αποστ. Παυλάκος
Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ - ΠΟΔ-ΔΕΓ
Φαραντάτων 31 * 115 27 Αθήνα - Ελλάς
τηλ. 210 77 180 77 - κιν. 697 330 99 25
Ιστοσελίδα : 
www.odeg.gr - ηλ. ταχ. odeg@otenet.gr
Skype : poddeg

Δεν υπάρχουν σχόλια: