Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το Ένα & Νέο Κράτος του Αχ. Νταβούτογλου

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Ν Α Ρ Ω Τ Η Θ Η Κ Α Ν χθες μερικοί από τους συμπολίτες μας αν θα έπρεπε να ενθουσιαστούν από την προχθεσινή δήλωση Νταβούτογλου στην Αθήνα ότι «είναι σημαντικό η Κύπρος να συνεχίσει την ύπαρξή της ως ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ», που το είπε και «Νέο Κράτος». Και διερωτήθηκαν γιατί δεν έσπευσε να χαιρετίσει τη δήλωση η κυβέρνηση κι η «ε/κ πλευρά». Ο εν λόγω «ενθουσιασμός» πηγάζει, ίσως, από δύο λόγους: Πρώτος είναι η ασύγγνωστη άγνοια της διαχρονικά σταθερής τουρκικής στρατηγικής και των διαδοχικών επινοήσεων της τουρκικής τακτικής. Δεύτερος, οι παραπλανητικοί εκβιασμοί προς τους Έλληνες Κυπρίους, του στυλ «είτε δέχεστε τη λύση είτε θα οριστικοποιηθεί η διχοτόμηση», ή «είτε λύση είτε θα αναγνωριστεί το ψευδοκράτος και θα μείνουν δύο κράτη». Κι όταν λένε «λύση» εννοούν, βεβαίως, «τις παραμέτρους του Σχεδίου Ανάν».

Α Λ Λ ’ ΟΜΩΣ 
σταθερά, ενδιάμεσος, στρατηγικός στόχος της Τουρκίας, εκπεφρασμένος από χρόνια, είναι: Η διάλυση της κυριαρχούμενης απ’ τους Έλληνες Κυπριακής Δημοκρατίας κι η αντικατάστασή της με ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ, με συνιδρυτές, συνιδιοκτήτες, συνέταιρους και πάνω απ’ όλα ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ τους Τούρκους. Κι όταν λέμε «Τούρκους», οι ίδιοι εννοούν μόνο ένα πράγμα: Το ελεγχόμενο από την Άγκυρα τουρκικό κατοχικό της καθεστώς. Το Ψευδοκράτος. Την αυτοαποκαλούμενη ΚΚΤC («ΤΔΒΚ»), που διά της ελληνικής υπογραφής θ’ αναγνωρισθεί ως ισοτίμως συνιδρυτικό - συνιστών κράτος. Το οποίο, μαζί με το ε/κ συνιστών κράτος, θα συστήσουν, θα συνιδρύσουν, το «Ένα & Νέο Κράτος». Εκείνο που στο Σχέδιο Ανάν ονομαζόταν «Κκόμον Στέιτ» και στο Joint Statement Χριστόφια - Ταλάτ της 23.5.2008 ονομάστηκε «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς»…

Ε Τ Σ Ι ΩΣΤΕ 
η Τουρκία, διά του ελεγχόμενου από την ίδια τ/κ συνιστώντος κράτους, να καταστεί ο ουσιαστικός συγκυρίαρχος εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου, πλην (προσωρινά) των εν Κύπρω βρετανικών βάσεων.
Τ Ο ΕΝΑ & Νέο Κράτος που επιδιώκει και διαλαλεί ο Νταβούτογλου, είν’ εκείνο που θα έχει σ υ γ κ υ ρ ί α ρ χ ο υ ς τους Τούρκους εφ’ όλης της νήσου. Κατά τέτοιον τρόπο ασκούμενη μεσοπρόθεσμα η συγκυριαρχία ώστε να επιτευχθεί, με την πάροδο του χρόνου, η ανατροπή της «προσωρινής πληθυσμιακής πλειοψηφίας των Ελλήνων», κατά πως το σχεδίασε από το 1956 ο Νιχάτ Ερίμ, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της τελικής επίτευξης του Επιτελικού «Σχεδίου Επανάκτησης Κύπρου», από την Τουρκία, το οποίο εκπόνησε το 1957 το Γραφείο Ειδικού Πολέμου του τουρκικού γενικού επιτελείου κι εφαρμόζουν έκτοτε, απαρασάλευτα, επίμονα και υπομονετικά, όλες ανεξαιρέτως οι τουρκικές κυβερνήσεις, εκλελεγμένες ή πραξικοπηματικές, κεμαλικές δεξιές ή αριστερές, κεμαλοϊσλαμικές, ή αμιγώς ισλαμικές, όπως η έσχατη από το 2002 κυβέρνηση Ερντογάν, με στρατηγικό μέντορά της τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: