Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Διαλέξτε, κύριοι της εξουσίας: Ή με τους ξένους αφέντες ή με τον λαό!..

Του Χρήστου Πασαλάρη

«ΠΡΙΝ από κάθε άρθρο σου, μάθε να αναρωτιέσαι, αδελφέ Χρήστο -και εσύ και οι συνάδελφοί σου- αν η δόλια πατρίδα είναι ακόμη ελεύθερη και ανεξάρτητη... Και, αν δεν είναι, τι πρέπει να κάνετε...». 

ΑΥΤΗ ΤΗ... ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ερώτηση μου πέταξε τηλεφωνικά ο σοφός φίλος κυρ Γιώργης, ο αγρότης από το «Κάστρο» της Κρήτης. Και επειδή σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Ελευθερίου, θυμήθηκε τον επαναστάτη Ελευθέριο Βενιζέλο, που ως πρωθυπουργός διπλασίασε την Ελλάδα... Οπως επίσης θυμήθηκε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έγινε πρωθυπουργός με κυρίαρχο σύνθημά: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»! Αλλά...

ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ούτε ανεξάρτητη είναι η δόλια πατρίδα, αδελφέ μου, αφού την έχουν δέσει και πάλι χειροπόδαρα τα ξένα αφεντικά. Οπως, εδώ που τα λέμε, ουδέποτε ήταν στα 190 χρόνια της ζωής της, μετά το «’21». Πάντα χρώσταγε, πάντα πλήρωνε και πάντα η πολιτική ηγεσία της αναφωνούσε, όπως ο Τρικούπης, το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»!..

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ, κυρ Γιώργη, και τι περιμένεις από εμάς; Να ξεσηκώσουμε τον λαό, όπως κάποτε ο δημοσιογράφος Βενιζέλος ξεσήκωσε τον λαό της Κρήτης; Μπορούμε; Θέλουμε;

«ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ από σας -όσοι τέλος πάντων μένετε καθαροί και το λέει η περδικούλα σας- να πιάσετε ετούτες τις μέρες από το αυτί τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τον Μεϊμαράκη, τον Τσίπρα, ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο, ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλες δηλαδή τις κεφαλές του τόπου και να τους πείτε:

ΩΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, στραβοί είσαστε, δεν βλέπετε ότι οι ξένοι αφέντες, με τα δάνεια και τα μνημόνιά τους και τις δόσεις τους θέλουν τους Ελληνες αιώνιους ραγιάδες, ζητιάνους, άβουλους, φοβισμένους και παραιτημένους, όπως παλαιότερα τους ήθελαν οι Γάλλοι, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικανοί; Δεν βλέπετε ότι ήδη βάζουν χέρι στα τέσσερα “λαχεία” μας, δηλαδή τουρισμό, ναυτιλία, υπόγειο πλούτο και στρατηγική θέση;”.



ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ακόμη: “Δεν βλέπετε ή κάνετε πως δεν βλέπετε ότι οι ξένοι αφέντες γαργαλάνε ετούτες τις μέρες ακόμη και τον Ερντογάν, σαν άλλος “Σουλεϊμάν”, να μιλάει για μια “οθωμανική Θράκη” με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη;.. Και εμείς να απαντάμε με... χαμόμηλα στις προκλήσεις του, να κλείνουμε τα μάτια στις καθημερινές παραβιάσεις, να θωπεύουμε τον παμπόνηρο Νταβούτογλου και να χαρίζουμε διαμάντια, όπως τον Αστέρα Βουλιαγμένης;”.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΨΑΛΛΕΤΕ, ωρέ, που δεν είναι ικανοί ούτε τα σύνορά μας να φυλάνε, αφού αφήνουν να μπαίνουν κάθε μέρα πάνοπλοι δραπέτες από την Αλβανία, να κλέβουν και να σκοτώνουν τους δικούς μας, ενώ θα έπρεπε να έχουμε κλείσει ερμητικά τη μεθόριο με δύο μεραρχίες στρατού και να θεωρούμε εχθρικό εισβολέα κάθε λάθρα εισερχόμενο, ό,τι και αν αυτό σημαίνει...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ συνειδητοποιήσει, εσείς οι δημοσιογράφοι, τα μάτια και τα αυτιά του λαού, ότι μας πνίγουν κάθε μέρα και περισσότερο οι λαθρομετανάστες, που ξεπέρασαν το ενάμισι εκατομμύριο, όσοι δηλαδή και οι δικοί μας άνεργοι; Οτι επωφελούνται από τα... τρυφερά αισθήματα κάποιων θηλυπρεπών του πολιτικού συστήματος, ότι έχουν αποκτήσει “ύφος” ισότιμου νοικοκύρη, ότι δεν δέχονται αμοιβή κάτω των 600 ευρώ, ότι αραδιάζουν παιδιά ενώ εμείς γερνάμε ως λαός, ότι σκαρώνουν εικονικούς γάμους με Ελληνες και ότι σιγοψιθυρίζουν πως, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν πλειοψηφία και “θα μας πνίξουν”;..

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά θα πρέπει να ψάλλετε, κυρ Χρήστο, στην ηγετική “μούχλα”, ιδιαίτερα στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία με “εργαλείο” την πλειοψηφία των 153 στη Βουλή κέρδισε όλες τις μάχες του Δεκεμβρίου, απέσπασε τα θωπευτικά συγχαρητήρια των ξένων αφεντικών, αλλά έχασε και χάνει διαρκώς τη στήριξή της από τον λαό, με πελώριο το ερώτημα ποια θα είναι η τύχη της στις διπλές (ή μήπως τριπλές;) εκλογές του Μαΐου... Πρόκειται όμως για μια κυβέρνηση εντελώς ξεκομμένη από τη βάση στήριξης. Αλλού ακουμπάει το κεφάλι της, άλλα νοιώθει το σώμα. Κάτι ανάλογο που συμβαίνει και με τη Χρυσή Αυγή. Η ναζιστική ηγεσία της είναι εντελώς ξεκομμένη από το μισό εκατομμύριο των ψηφοφόρων της... Αλλού το κεφάλι, αλλού το σώμα...

ΑΥΤΑ τα ολίγα για σήμερα, γιορτή του Αγίου Ελευθερίου, κυρ Χρήστο, από τον φίλο σου κυρ Γιώργη... Και να με συμπαθάς που σου τα λέω τσεκουράτα, δικός μας είσαι... Μήνυσε όμως και στους συναδέλφους σου, αυτούς που το λέει η περδικούλα τους και δεν λατρεύουν τον Μαμμωνά, να μπείτε όλοι μαζί θαρραλέα στη μάχη της εθνικής ανεξαρτησίας, να ακουμπήσετε ολόψυχα στον λαό. Και προ παντός να μιλάτε και να γράφετε έτσι που να σας νοιώθει ο κάθε «αμόρφωτος» κυρ Γιώργης, να βάζετε στα κείμενά σας λέξεις δυνατές, που να κρύβουν μέσα τους μπαρούτη!.. Και να είστε βέβαιοι ότι κάποτε θα συνέλθουμε! Το λέει η μοίρα μας. Θέλουμε να ζήσουμε και θα ζήσουμε! Ο κόσμος να χαλάσει!..».


www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: