Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Οι τουρκοφασίστες της Θράκης σε…αντιρατσιστικό συνέδριο!

Το DEB, το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού» και η αποθέωση της έννοιας του χιούμορ…
Είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια εποχή όπου οι λέξεις έχουν χάσει εντελώς το νόημά τους. Με βάση αυτή την αλήθεια, πολύ φυσιολογικό είναι χυδαίες πολιτικές οργανώσεις που διαγούμισαν τη χώρα επί δεκαετίες να τολμούν ακόμη να εμφανίζονται ως σοσιαλιστικές και να υπόσχονται λύσεις για τη σωτηρία μας ή ανελεύθερα ψευδοκαθεστώτα να αυτοφέρονται ως δημοκρατικά. Ε, με βάση λοιπόν την ίδια αλήθεια, μέχρι και φασιστικά και άκρως ρατσιστικά κόμματα, όπως το μεστό διχαστικών κηρυγμάτων και ακραίου εθνικιστικού μίσους DEB (το κόμμα δηλαδή των φανατικών τουρκοφρόνων της ελληνικής Θράκης) βάζουνε δημοκρατικό φερετζέ (όποτε τους βολεύει) και επιδίδονται και σε στεντόρειες ρητορείες κατά του…ρατσισμού!
Τα ίδια λοιπόν τα είδαμε και προ ολίγων ημερών (22-23 Νοεμβρίου), όταν το DEB των γκριζόλυκων μετείχε στο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού δικτύου κατά του ρατσισμού» (ΕΝΑR), που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα όπως η άνοδος του ρατσισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η καταπολέμηση του.
Παρών ο αντιπρόεδρος του φασιστοκόμματος Οζάν Αχμέτογλου (1η φωτογραφία), ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα της…Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB,
«ο Αχμέτογλου δήλωσε πως μέχρι στιγμής τα αιτήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας δεν έχουν γίνει αποδεκτά από την κυβέρνηση και τόνισε πως το τελευταίο καιρό προστέθηκε ακόμη ένα νέο πρόβλημα. Ανέφερε ότι ένας από τους στόχους του ρατσισμού που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και εξήγησε με παραδείγματα τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Ο Οζάν Αχμέτογλου αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα όπως την κρίση που προκάλεσε η ομιλία της τουρκικής γλωσσάς σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ξάνθη και την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής που ρυθμίζει της ομιλίες μεταξύ γιατρών και ασθενών και τους αναγκάζει να μιλούν μόνο στην ελληνική γλώσσα (σ.σ. το γελοίο θέμα δηλαδή που μνημονεύσαμε στο προηγούμενό μας δημοσίευμα)»
Στο περιθώριο της συνεδρίασης μάλιστα ο Αχμέτογλου συναντήθηκε και με την πρόεδρο της ΕΝΑR Sarah Isal και της παρέδωσε μια έκθεση σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, ενώ την προσκάλεσε στη Δυτική Θράκη. Στη συνέχεια μάλιστα (μαζί με την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του DEB Λεϊλά Σαλίχογλου) πήραν μέρος και σε μια επιτροπή σχετικά με της ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2014.
Αυτά τα ολίγα από το…αντιρατσιστικό μέτωπο! Θα επανέλθουμε σύντομα και με έτερα ανέκδοτα με τον Τοτό…


www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: