Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γιούνκερ: Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί

Την αποστολή ειδικών από την Ευρωζώνη στην Ελλάδα για την παροχή τεχνογνωσίας στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προαναγγέλλει ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί σήμερα (Δευτ. 4.7.11) o κ. Γιούνκερ σημειώνει μάλιστα ότι η «κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά», αν και επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε». Όπως προσθέτει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες «δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη».
Ο πρόεδρος του Eurogroup λέει ακόμη ότι η Ελλάδα άντλησε επί χρόνια οφέλη από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . «Με δική της υπαιτιότητα κάποια πράγματα τέθηκαν εκτός ελέγχου. Και τώρα εάν θέλει να τα επαναφέρει σε τάξη, θα πρέπει να αντιληφθούν οι Έλληνες πως για αυτό απαιτείται μια συλλογική απάντηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις, επαναλαμβάνει ότι «απαιτείται, για παράδειγμα, μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'», (πρόκειται για την Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση 14.000 κρατικών επιχειρήσεων της Ανατολικής Γερμανίας μεταξύ 1990 και 1994).
Ο επικεφαλής του Eurogroup aναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί «σε πλήρη έκταση».
Σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα δηλώνει πεπεισμένος πως θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας και συμπληρώνει ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης. «Προς τούτο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης» τονίζει ο κ. Γιούνκερ. «Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα» καταλήγει.

Πηγή : http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: