Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Όψιμες συνταγματικές ευαισθησίες των συνταγματολόγων!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Στην πρωινή εκπομπή του ALTER ης 1ης Ιουνίου, ακούστηκε καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου να μας λέει ότι: "Οι διαμαρτυρίες του λαού στις πλατείες εντάσσονται στην εφαρμογή της παραγρ. 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος".
Πολλοί μ.Χ. προφήτες εμφανίζονται στην Ελλάδα της προστυχιάς, της σήψης, της αρπαχτής και της χρεοκοπίας.
Λαός και ταγοί την άφησαν να σαπίσει με τις ευλογίες των ΜΜΕ και της παμψηφίας των "δημοσιογράφων", οικοδομώντας το σύστημα της κοπριτοκρατίας.
Χρόνια και χρόνια ο γράφων παροτρύνει το γονατισμένο λαό να εξεγερθεί για "να σπάσει τις αλυσίδες της ντροπής", υπενθυμίζοντας τη ρήση του Γάλλου πολιτικού φιλοσόφου Σ. Μοντεσκιέ (1689-1755), που έγραφε: "Άλλοτε οι λαοί με εκατό χιλιάδες μπράτσα γκρεμίζουν το παν και άλλοτε με εκατό χιλιάδες πόδια περπατούν σαν έντομο" (βλ. το δίτομο έργο μου: "Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του λαϊκισμού" εκδ. "Πολιτικά Θέματα", 2003 και 2004).
Τότε οι σημερινοί "επαναστάτες" υπηρετούσαν το χυδαίο πολιτικό σύστημα και έκαναν "λαμπρή" καριέρα.
Ο γράφων θα επανέλθει στην προσφιλή του εξέγερση και μάλιστα θα την θεωρήσει τόσο επιτακτικά και εθνική αναγκαία, ώστε να την θέσει ως μοττό στο έργο του: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", 2002, γράφοντας: "Η ουτοπία και η εξέγερση είναι οι δίδυμες αδελφές που αποτελούν τον εμβρυουλκό του μέλλοντος".
Εκκωφαντική σιωπή από παντού και τους πάντες. Καμμία αναφορά, έστω και ως αντίδραση! Οι πάντες ήταν απασχολημένοι με το ξεκοκάλισμα του πτώματος της Ελλάδας.
Επανέρχομαι το 2007 με το έργο μου: "Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία - Η Σύγχρονη Οικογενειοκρατία" (εκδ. "Πελασγός", όπου το Κεφάλαιο: "Ο Λαός και Σύνταγμα" (σελ. 132 επ.). Και πάλι σιωπή! Κανείς δεν σκέπτεται να εφαρμόσει το άρθρο 120 του Συντάγματος.
ώρα που "έσπασαν τα νερά" βγήκαν και οι συνταγματολόγοι στο… κλαρί, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: